חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 יוני 2025, 22:58

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כך בעריית עכו מכבדים את האזרח
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 10:10 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כך ייעשה לאזרח שמבקש לראות את הדוח שקיבל

מר מנדלר מעכו ביקש בסך הכל להבין מדוע חויב על דוח חנייה שלא קיבל לידיו. מסכת הטרטורים וחוסר הרגישות שעבר מול העירייה היו יכולים להיחסך עם קצת יותר רצון טוב ותשומת לב. דובר העירייה: שיפנה את הטענות לדואר ישראל

שולי נאור זוארץ פורסם: 02.09.10, 07:56
שתף

שמעון מנדלר מעכו זכאי, לדעת המדור, להתנצלות גדולה מאוד מעיריית עכו. אם טרטור היה נחשב לעבירה פלילית, לעיריית עכו היה לבטח מעמד של עבריין בכיר, לפחות בכל מה שקשור לחוויה האישית שעבר מנדלר עם מחלקת הפיקוח שלהם.

"ב־23.3.2010 קיבלתי מכתב בדואר רגיל מעיריית עכו ובו דרישה לתשלום חוב מוגדל על סך 201 שקל, על דוח ממחלקת הפיקוח מתאריך 5.12.08. הנני לציין כי לא קיבלתי שום דוח בתאריך הנ"ל. שאלתי את כל בני משפחתי אם קיבלו או חתמו על מכתב רשום בקשר לדוח הנ"ל, אך אף אחד לא קיבל ולא חתם על מכתב כזה. עוד באותו היום ניגשתי למחלקת הפיקוח לברר על מה מדובר, והפקידה פ' נתנה לי מספר אסמכתא של מכתב שנשלח בדואר רשום.

"ניגשתי לדואר ושם נאמר לי שאין להם מכתב במספר הנ"ל. אחרי חג פסח הלכתי שוב למחלקת הפיקוח ופ' ביקשה שאלך שוב לדואר. הלכתי בשנית לדואר ושוב נאמר לי שאין להם מכתב כזה. חזרתי שוב למחלקת פיקוח, ופ' שוב שלחה אותי לדואר להביא מהם אישור בכתב שאין אצלם את המכתב.

"הלכתי שוב לדואר וקיבלתי מהם אישור בכתב שהם לא קיבלו מכתב רשום שזהה למספר האסמכתא שקיבלתי מפ'. ביקשתי ממנה להראות לי העתק של הדוח ומי חתם על קבלת המכתב הרשום ולא היתה לה תשובה. בלית ברירה כתבתי מכתב ליועצת המשפטית של העירייה, עו"ד כנרת הדר, ושלחתי בדואר רשום.

"לאחר שבועיים קיבלתי מכתב מעו"ד מאיה גלבוע שכתבה לי שהיא מבטלת לי את הקנס המוגדל מ-201 שקלים ומחזירה את הקנס לתשלום המקורי בסך 130 שקל וזאת מבלי להתייחס לטענתי שלא קיבלתי כל דוח. שוב הלכתי למחלקת הפיקוח וביקשתי לראות את העתק הדוח ושוב נתקלתי בגברת פ' שצחקה ואמרה לי שאין לה מה להראות לי.
ב־23.6.2010 קיבלתי הודעה על עיקול בבנק בסך 361 שקל. שוב הלכתי לגברת פ' בעירייה ושוב היא צחקה ואמרה שאין לה תשובה בשבילי. בקיצור אין עם מי לדבר בעיריית עכו. אני עייף מהטרטורים ומיואש. איך שולחים לי הודעת קנס על דוח שלא קיבלתי ועוד אחרי שנה ושלושה חודשים".

דובר עיריית עכו, שרון דאהן, מסר בתגובה: "אין מחלוקת שמדובר בדוח שניתן למר מנדלר בשנת 2008 בגין הפרעה לתנועה ברחוב בן עמי ובידי העירייה אף תיעוד של עבירה זו. עיריית עכו ביצעה את כל אשר מוטל עליה בחוק ודברי הדואר נשלחו לכתובתו של מר מנדלר כפי שמעודכנת במשרד הפנים. לפנים משורת הדין ביטלה העירייה את ריביות הפיגורים, אותן הוא נדרש לשלם, והקנס הועמד על סכומו המקורי בסך של 130 שקל בתוספת הוצאות גבייה עבור העיקול. מר מנדלר מוזמן להפנות את טענותיו לרשות הדואר בדבר אי קבלת המכתב".

המדור קרא את התגובה והרים גבה על המשפט הראשון שנרשם בה. אין מחלוקת? בטח שיש מחלוקת מר מנדלר טוען כי כלל לא קיבל דוח וכל דרישותיו מגברת

פ' להראות לו את הדוח לא הניבו פרי. חזרנו לדאהן לשאול לפשר העניין והוא הדגיש בפנינו שמנדלר אכן קיבל דוח והוא אישית ראה את הדוח בעת שבדק את עניינו. כעת עולה השאלה מדוע גברת פ' לא הראתה למנדלר את הדוח, שמר דהן מצא בלחיצת מקלדת. האם ייתכן שפקידה אחת יכולה לסבך מקרה כה פשוט ולגרום עוול כה גדול לאזרח שמבקש בקשה לגיטימית לראות העתק של הדוח, לפני שהוא משלם לעירייה.

הערת המדור: אין סוף תלונות מגיעות למדור מאזרחים חסרי אונים, עם בעיות קטנות, שהיו יכולות להיפתר, בקצת תשומת לב של נותני השירות. ברוב המקרים כאשר התלונה מגיעה אלינו, הבעיה מסתדרת בשנייה. השיח בין מר מנדלר לגב' פ' כפי שמתאר המתלונן, איננו חריג. אולי ההתעקשות של האדון ושליחתו לפי גירסתו ארבע פעמים לדואר, היא יוצאת דופן. כמה אנרגיה היתה יכולה להיחסך: צו עיקול, פנייה ליועץ משפטי, נסיעות לעירייה והביתה ולדואר. בלחיצת כפתור אחת, כפי שעשה הדובר ניתן היה לחסוך את הטירטור.

פקידי ציבור יקרים, נא הפנימו את תפקידכם. לא כולם כאלה ואולי גב' פ' היא עובדת מסורה ואחראית, אבל במקרה הזה היא ועיריית עכו נכשלו. מנדלר הוא אזרח תמים שמשלם את מיסיו ולא ניסה להתחמק מתשלום הקנס. ראוי היה שהעירייה תתנצל לפניו לפחות על עוגמת הנפש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כך בעריית עכו מכבדים את האזרח
הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2010, 09:27 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לבטל את התשלום על חניה לתושבי עכו לאלתר !

תפסיקו "להציק לאזרח הקטן " שמשלם את המיסים כחוק ,
ובטח שלא לטרטר אותו כפי שנעשה לשמעון מנדלר.

ומה קורה במחלקת הפיקוח ???????????????
אלון אהרון עזב , אז הבלאגן חוגג ?

תשלום על חניה = עיוולת=איוולת

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה