|
שלום כחול מחייך ...! שימך פיוטי ...ומלא תקווה ...! וטוב שכך ...!
גם אני חוויתי אבטלה מהי ( כעצמאי )...גם אני ידעתי ימים של בטלה מחוסר... אחד הדברים החשובים בעיר ...אבל באמת החשובים ביותר...! לפני הכל ...לפני האוכל...! זה לשבת יומם ולילה ולמצוא פתרונות תעסוקה לקהילה עיר אינה יכולה לתפקד נכון אם אחוז תושביה המובטלים עולה על 10%...כבר ב - 5% העסק מקרתע ...!
להיות מובטל ...זה להיות חסר כול חסר כבוד ...הגאווה צונחת ...חוסר מעש ...שעמום ... אתה כלוא בתוך עצמיך ...זה ממש עונש. אני יודע לפעמים אפילו אין מה לאכול ...
אם כל זאת הישיבה בבית איננה פותרת צריך לחפש ולחפש ולא לבחול באף עבודה כל עבודה מכבדת את בעליה ... אל תמתין שמישהו יקרא לך ...הם במקום טוב ומפנק...!
אינני יודע כמה מובטלים יש בעכו ב – 2005 נערך סקר היגיעו ל כ – 4,000 מובטלים זה הרבה ...הרבה מאוד ... כל מובטל הוא עולם ומלואו ... אני תמיד נוהג לאמר: עיר אינה בונה קהילה – קהילה כן בונה עיר קהילה צריכה תעסוקה כך תיבנה עיר לדעתי צריכים להקים בעירייה מהכוח הקיים שכבר עובד שם , וועדה מיוחדת שתפעל יום יום בניסיון לגרד מכל מקום בארץ ואפילו מהעולם יחידות תעסוקה - יצרנים , מפעלים , השקעות , משאבים ובכל סוף יום לכנס אותם ולבדוק מה העלו בחכתם ...רק כך ...בהתמדה ...! כל יום ...כל יום ...מבוקר עד ערב ואחת לחודש לחדש ולרענן את האסטרטגיה לארגן מבצע הטבות שיגרה יזמים להקים יחידות תעסוקה של 10 מקומות , 50 מקומות , 100 מקומות עבודה כל מקום עבודה , חשוב
אני מאמין בעכו תיירותית לפתח את נושא התיירות ובגדול, שם התעסוקה אני מאמין בעכו עיר של פסטיבלים כל השנה ובגדול, שם התעסוקה להקים תעשיות של הפקת פסטיבלים פשוטו כמשמעו...! לתת אפשרות לכל מיני מעסקים להידפק על דלתות העיר שנה ראשונה לא ישלמו ארנונה וגם שנה שנייה לאורך זמן זה ישתלם וחצי ...!ובגדול ...!
צריך לצאת מהתרדמת ...! עכו עיר עם פוטנציאל ...!
_________________ שלום פעיל ומשגשג בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו
|