חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 18:19

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכינת גל ,מכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות פתיחת שנת תש"ע בעכו
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2009, 11:10 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

מכינת גל – מכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות פתיחת שנת תש"ע בעיר עכו

אם הלכתם ברחובות עכו בימי ראשון או רביעי בחודש האחרון, ודאי ראיתם קבוצה של בני-נוער שמתאמנת ונראית כמו פלוגה צבאית, בטח שאלתם את עצמכם מי אלו בני-הנוער האלה שמעלים חיוך על פניהם של כל תושבי האיזור. הרי לכם התשובה – אלו קבוצה של "מכיניסטים" ממכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות הראשונה בעכו. מכינה שהוקמה ביוזמת מרכז מעשה ובשותפות עם תנועת "אחריי!" ובראשה עומד שלומי קסטרו.

מהי מכינה קדם צבאית ומהי מכינת גל?
מכינת גל – מכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות התחילה את דרכה בשנת 2008 בשכונת בורלא בעכו, וחזונה הוא פיתוח מנהיגות צעירה השואפת לשיפור פני החברה הישראלית. בני נוער המגיעים מכל קצוות הארץ ומצטרפים למכינה דוחים את גיוסם לצבא בשנה, ולאחר עשרה חודשים של עשייה משמעותית במכינה, מתגייסים למסלולים השונים בצה"ל. 30 מכיניסטים ומכיניסטיות גרים בשכונת האשל לב העיר עכו, בדירות משותפות, ומסגרת זו למעשה מפתחת את עצמאותם ואת חיי השיתוף שלהם.

מה עושים במכינה?
למעשה, השאלה הנכונה היא מה לא עושים. במסגרת המכינה פועלים במספר תחומים עיקריים. הראשון הוא לימודי, המכיניסטים לומדים מגוון רחב של תחומים ומפתחים דרכם את זהותם היהודית,מנהיגותם ומרחיבים את אופקיהם. התחום השני הינו הכנה לצבא, המכיניסטים מתאמנים לקראת הגיוס לצבא, תוך שימת דגש על הנהגה ופיקוד, על מנת להכשיר אותם לפיקוד בצבא. התחום השלישי הינו תחום ההתנדבות. המכיניסטים פרושים בהתנדבויות ברחבי העיר, מובילים פרוייקטים קהילתיים ומעורבים חברתית בעיר עכו. התחום האחרון, הינו ידיעת הארץ. המכיניסטים יוצאים במהלך השנה לסיורים מעניינים ברחבי הארץ, לסדרת הישרדות ולסדרת ניווטים, ומעמיקים את הקשר שלהם עם הארץ.

ביוני 2009 מחזור א' סיים את שנתו במכינה הקדם צבאית בטקס מכובד בהשתתפות היועץ הבכיר לראש עיריית עכו מר ישראל בן עזרא ונציגי השותפים והתורמים – קרן רש"י, מגבית בריטניה, קרן אוריון, קרן מורניגסטאר, משרד החינוך והאגף הבטחוני-חברתי של משרד הביטחון.

בספטמבר 2009 נכנסו מחזור ב' לנעליהם. עד כה הובילו המכיניסטים פרויקט קהילתי לראש השנה, בו הם עברו עם תפוח ודבש ברחבי העיר והציעו לתושבים, אז אם ראיתם אותם – סביר להניח שראיתם את החיוכים שהיו על הפנים שלהם והחיבור שנוצר בינם לבין העיר. הפרויקט הבא אותו יוביל מחזור ב', הינו פרויקט "סוכות בקהילה". סוכות של המכיניסטים יהיו פרושות בשכונת האשל בעכו, וכולם מוזמנים לבוא וליהנות.

המכיניסטים במחזור ב' נהנים מאוד מהעשייה בחודש האחרון, ומצפים להמשך. אחד המכיניסטים, אסף, כתב איך הוא מרגיש במכינה – " חודש שאני נמצא במכינה קדם צבאית, ובמהלכו הספקתי להתנדב, ללמוד ולהעשיר את הידע, לצאת לסיור של שלושה ימים בהם חרשנו את הצפון, ולפעילויות בעכו. בנוסף, השתתפתי בפעילויות חברתיות, להיות גורם פעיל בתוך החוליה שלי (הקבוצה שאחראית על פעילויות השטח) ולהשתתף באימוני הכושר הקרבי שתרמו לי הן מבחינה פיזית אך יותר מכל – לימדו אותי מנהיגות מה היא. לכאורה זה נראה כאילו סיימתי שנה אינטנסיבית וגדושת פעילויות, אבל ת'כלס, זה כלום לעומת מה שמחכה לי".

לקראת חג הסוכות המתקרב, מכינת גל- מכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות מאחלת חג שמח, ופונה אליכם בבקשה – לבקר בסוכה בשכונת האשל

תמונה בטעינה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: מכינת גל ,מכינה קדם צבאית להכשרת מנהיגות פתיחת שנת תש"ע בעכו
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2009, 11:55 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

כתבה שלמה על מכינת גל של אחרי, ואין מילה אחת על הבנאדם הגדול[!!] שמפעיל אותה..שלומי קסטרו!!
הבנאדם תותח..מפתיע אותי שכתבה שלמה על מכינת גל ולא הוזכר השם שלו..
הילדים שבמכינה הזאת זה מלח הארץ, כל אחד ואחד יצליח בחיים הצבאיים, זה ילדים שעברו מיונים למכינה בין עשרות ומאות ילדים שרצו מקום במכינה..
כל הכבוד על הכתבה אלברט. יש פה גם קומונה של השנת שירות של "אחריי"..

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2009, 12:22 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יש בתחילת הכתבה :

ציטוט:
מכינה שהוקמה ביוזמת מרכז מעשה ובשותפות עם תנועת "אחריי!" ובראשה עומד שלומי קסטרו.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2009, 12:26 
עכונט כדרך חיים

כל הכבוד לבני המכינה!
אגב,בנוגע לפרויקט ראש השנה-זכור לי ששנה שעברה לפני ראש השנה חילקו תפוח בדבש וברכה לראש השנה בת.המרכזית-קרוב לוודאי שאלו היו מבני המכינה.
ובנוגע לסוכה שהם בנו בשכ' האשל-חבל שהם לא בנו סוכות גם בעוד מקומות בעיר כמו למשל בשיכון,בן-גוריון...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2009, 20:42 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

אלברט לוי כתב:
יש בתחילת הכתבה :

ציטוט:
מכינה שהוקמה ביוזמת מרכז מעשה ובשותפות עם תנועת "אחריי!" ובראשה עומד שלומי קסטרו.

מצטער, חוסר ריכוז שלי..

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה