|
חיל-האוויר גרם לבהלה בצפון: "נשמע כמו פיצוץ"
רק לפני עשרה ימים נורו קטיושות לצפון, והבוקר נשמעו פיצוצים עזים באזור נהריה והקריות. "שמעתי פתאום פיצוץ אדיר. כל האזעקות של המכוניות התחילו לפעול", סיפר אחד התושבים. נראה כי מדובר בפיצוץ על-קולי
חגי עינב ודניאל אדלסון פורסם: 22.09.09, 09:36
כעשרה ימים לאחר ירי רקטות הקטיושה לעבר ישראל, נשמעו הבוקר (יום ג') פיצוצים עזים בנהריה וסביבותיה - שגרמו לבהלה בקרב התושבים. מהמשטרה נמסר כי לא ידוע על אירוע ביטחוני, וככל הנראה מדובר בפיצוץ על-קולי כתוצאה מפעילות שוטפת של חיל האוויר באזור.
אזרחים מודאגים רבים הציפו את מערכת ynet בפניות באמצעות האימייל האדום. גונן, תושב קרית ביאליק, סיפר: "אני נמצא באזור התעשייה, ממש קרוב לרפא"ל, ושמעתי פתאום פיצוץ אדיר. כל האזעקות של המכוניות התחילו לפעול. רצתי החוצה, ולא ראיתי שום דבר, אבל אין ספק שמשהו קרה. זה מפחיד". הוא ציין כי התגורר בנהריה בזמן מלחמת לבנון השנייה. "אני מכיר את הפיצוצים של נפילת קטיושה, וזה לא היה בדיוק אותו קול. זה נשמע יותר כמו פיצוץ, ופחות כמו נפילת רקטה".
אורה, תושבת נהריה, היתה ספקנית קצת פחות, וסיפרה ל-ynet: "אני חושבת שנורה עלינו טיל עכשיו. ביררתי בקצין העיר, והוא אמר שגם הם מחכים לדעת מה קורה. זו הייתה שריקה, זה לא היה בום על-קולי, זה היה טיל. אנחנו רגילים לבומים, אנחנו לא רחוקים מהגבול הרי, אבל הפעם זה לא היה זה". כך או כך, היא חשה מפוחדת: "יש שמש יפה, כל החלונות בבית פתוחים, ואתה לא מבין מה קרה. זה עושה לך באותו רגע הרגשה של צמרמורת, אבל זה עובר אחרי כמה שניות מתוך הרגל".
תומאס, אף הוא תושב העיר, הוסיף: "היה פתאום בום חזק, ולאחריו בום גדול יותר. מההתחלה אמרתי שזו לא קטיושה, כי לא נשמעה שריקה, אבל זה עדין מפחיד. נכנסנו קצת ללחץ, אבל אנחנו כבר מורגלים, ויודעים לצערנו איך להשתלט על זה".
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|