גם ראש העיר לנקרי בכנס ראשי ערים אצל שרון ראש הממשלה מנסה ליצור תשתית למפלגת קדימה גם בקרב אנשי השטח. לכינוס ראשון מסוגו, שנערך כעת במעונו בירושלים, הגיעו כ-70 ראשי רשויות המזוהים עם הליכוד והעבודה .
נודע לעכונט שבין הנוכחים בכנס , נמצא ראש העיר עכו שמעון לנקרי . במצודת זאב פתחו בהליכים להרחקת תומכי שרון מן המתחם, וראשי רשויות אף טענו שאוימו בסילוק מהליכוד באם יופיעו בכנס שלו. האם ראש העיר לנקרי ימשיך עם שרון ? האם יש ברירה אחרת לשמעון לנקרי ולראשי ערים , כאשר ראש הממשלה מזמין אותם לכנס ? מה יהיה עם שמעון לנקרי ראש העיר הטרי בליכוד , לאחר הופעתו בכנס של שרון הערב ? שאלות חשובות לתושבי עכו . בכנס פעילים ראשון מסוגו שעורך ראש הממשלה במעונו בירושלים. כ-70 ראשי רשויות, חלקם מזוהים עם הליכוד וחלקם עם העבודה, הגיעו לכינוס. ראש הממשלה הודה לראשי הרשויות שהגיעו לשמוע את דבריו, והציג בפניהם את עיקרי משנתו ואת הסיבה שבעטיה החליט לנטוש את הליכוד ולצאת לדרך חדשה.
בסביבתו הגדירו ציינו שלא ציפו להיענות כה גבוהה להזמנות. אלא שחלק ניכר מהמשתתפים לא החליט עדיין אם להצטרף לתנועה החדשה. האורחים סיפרו על הדילמות הקשות, שמלוות בימים אלה רבים מקרב הציבור הישראלי. "אני איש חירות ותיק משחר ילדותי", העיד על עצמו ראש עיריית אור-יהודה, יצחק בוכובזה. "היה אצלי מאבק בין ההיסטוריה, השורשים והלב, אך צריך לחשוב קדימה". ראש עיריית אשדוד צבי צילקר, מוותיקי הליכוד, דווקא נשאר בבית: "באתי לתמוך בראש הממשלה עד והיבחרו שוב. ועם זאת, אינני מתכוון לעזוב את הליכוד. מסגרת לא עוזבים. שיחליטו המוסדות מה צריך לקרות במקרה שכזה". אלי ברדה, ראש עיריית מגדל העמק ואיש ליכוד מובהק, הגיע לכינוס - ועדיין מתלבט. לדבריו, לא הפועל עליו לחץ ממרכז הליכוד. מנחם אריאב, ראש עיריית נצרת עילית, אמר: "אני במפלגת העבודה יותר מכל הצעירים האלה. ראש הממשלה מזמין ולכן באתי, אני נוטה לעזור לו אבל את ההחלטה שלי עוד לא קיבלתי, יש לי חברים בבית שאיתם אני צריך להתייעץ". ישי מימון, ראש עיריית צפת מטעם המפד"ל: "אני חושב שאם ראש הממשלה קורא לי אני בא. באתי כדי לחזק את ידיו במלחמה בטרור. אני לא רוצה להצטרף למפלגת קדימה, אבל אני מתכוון לחבר קואליציה של האיחוד הלאומי והמפד"ל, שזה אולי יותר חשוב מהקואליציה עצמה". אבי קרמפה, ראש המועצה האזורית מעלה יוסף שעל גבול הלבנון, כבר החליט לחבור לקדימה. מה בנוגע לחברו הקרוב, ח"כ שלום שמחון מהעבודה? "שמחון הוא איש גדול, הוא יחליט בעצמו אם הוא מצטרף או לא ועדיין מתלבט", סיפר. יו"ר המועצות האזוריות בישראל, שמוליק ריפמן מרמת הנגב, מצטרף אף הוא לשרון. "אני מאמין שחברים רבם בקיבוצים ובמושבים, רבבות יצביעו למפלגת קדימה", אמר. כעשרה ראשי רשויות ערביות, שעדיין מתלבטים לגבי עתידם הפוליטי, הגיעו לכנס של שרון. אחד מהם, טלאל אל-גראנאווי מרהט, סיפר על הדילמה הקשה: "אני כבר 31 שנים במפלגת העבודה. באתי לשמוע את ראש הממשלה, זו החלטה לא פשוטה". מאז פרש שרון מהליכוד, מתנהל בין אנשיו לבין מפלגת-האם קרב אימתני על כל איש ציבור. במצודת זאב פתחו בהליכים להרחקת תומכי שרון מן המתחם, וראשי רשויות אף טענו שאוימו בסילוק מהליכוד באם יופיעו בכנס שלו. מקור הכתבה בynet מידע נוסף עכונט