|
סמי ידידי
אני סך הכל בן חמישים ...את החיים הטובים שלי עברתי בעכו ... לפני כ - 25 שנה עברתי למרכז ומפרספקטיבה כזאת לאחר שנים ניתן לזהות בבירור מה טוב בעכו ומה רע בעכו ...ולמה כך ...! מי שנמצא בתוך היער לא רואה את היער רק את העצים הקרובים מי שמחוץ ליער רואה הכל את כל היער ואפילו יכול לצפות אם גשם או שמש ...אני הייתי בתוך היער וגם מחוץ ליער ...אני מכיר את עכו היטב צברתי שנות ניסיון...פנים וחוץ...האמן לי , אנחנו : אתה , אני והם יכולים להפוך את עכו לפנינת המזרח התיכון ...ישתלם לך , לי ולהם...
בעכו צריכים להקים פדרציה : ערבים ויהודים טובים, מעין כנסת לשלום שידונו ויחליטו על היחסים המעורבים בעיר פדרציה של כבוד , חינוך , החלטות של חיים משותפים.... וזה בעצם מה שאני מנסה להקים בעיר...להתכנס פעם בשבוע לשעתיים לדבר על החיים המשותפים בעיר, מה עבר השבוע, מה יעבור שבוע הבא האמן לי : כך נחייה בדו קיום שלם
ייסדתי את המרכז הבינלאומי לשלום בעכו בכדי להביא רגיעה בעיר בכדי לאחות את השברים , לקחתי אחריות כבדה, אני יודע נגעתי בעין הסערה ...יצאתי מנקודת הנחה שכולנו בני הבורא לכולנו החיים קצרים ...כולנו נלך לעולם הבא ...אף אחד לא נישאר כאן... אם כבר קיבלנו מתנה כזאת גדולה...לחיות , לשמוע , לראות ... מדוע שנפספס אותה בריב ומדון...צריכים לשמוח ...צריכים לחיות חיים טובים...
התיקון יבוא ...יבוא במהרה ...אם נדע להבין ...אם נקשיב אחד לשני אם כל אחד יעשה קצת ...אם רק נוריד את המסכות ונסתכל אחד לשני בעיניים נבין את פלא הבריאה ...אנחנו צריכים לשמוח....אתה לא שונה ממני וגם לא שונה מהערבי בחשיבה, כולנו רוצים לחיות טוב, כולנו מתפללים לאלוהים האחד והיחיד... כן , זהותנו שונה ...ואם כך הדבר מלמעלה ....נשמור על הייחודיות הזאת ערבי מוסלמי הוא ערבי מוסלמי , ערבי נוצרי הוא ערבי נוצרי , יהודי הוא יהודי לכן אנחנו בשונות למעשה ...מקיימים שדה מגוון של פרחים יפים וססגוניים .
ללמוד לחיות ביחד זה משפט חשוב שאיתו נולדנו ,איתו נחייה ואיתו נמות...!
לחיות ביחד זה אפשרי ...ועלינו מוטלת המלאכה, אנחנו היהודים בעלי הבית הלאומי של הארץ הזאת - ארץ ישראל לכן אנחנו : נביא את הסובלנות , השקט והשלווה במחוזותינו ... לכן אנחנו צריכים להוביל אותם לבאר ולשתות את המים הצוננים והטהורים
הם : המיעוט הערבי במדינה , מוזמנים לבחון את הרצינות שלנו ... אנחנו צריכים ליזום...
עלינו מוטלת האחריות להביא שלום .
_________________ שלום פעיל ומשגשג בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו
|