חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 17:20

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תרומת הקרניות שהובילה לחברות יוצאת דופן
הודעהפורסם: 03 פברואר 2009, 13:02 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תרומת הקרניות שהובילה לחברות יוצאת דופן

כשאייזיק רוזנר ז"ל מעכו נפטר, הוא ציווה את גופו למדע. לפני שגופתו נלקחה, אלמנתו אסתר, נעתרה לבקשתה של איווה שטיינר, מתאמת השתלות בבית החולים לגליל המערבי, והסכימה לתרום את קרניות עיניו.

המנותח שזכה להשתלת הקרניות הוא נג'יב אבו-הדייה (28) מהכפר פקיעין, נשוי + 2, שסבל מזה שנים ממחלת עיניים "קרטוקונוס". המחלה התפתחה כשאבו-הדייה היה עדיין חייל בשירות סדיר, ועם השנים החמירה.

אבו-הדייה היה ברשימת ההמתנה במשך 4 שנים, עד שלפני חודש קיבל את הטלפון המיוחל מבית החולים , שבישר לו כי נמצא תורם מתאים.

הניתוח בוצע על ידי ד"ר ולרי ברסודצקי, רופא מומחה במחלות עיניים ואחראי על מרפאת הקרנית בבית החולים , והוכתר בהצלחה.

"זה היה היום המאושר בחיי", מעיד אבו-הדייה, שמיד בתום הניתוח, ביקש להיפגש עם אסתר כדי להודות לה על המחווה. הפגישה המתוכננת נדחתה, לאחר שאסתר נאלצה במפתיע להתאשפז בבית חולים. אבו-הדייה לא ויתר, והגיע במיוחד לבית החולים כדי לפגוש אותה.

"יש לי ילד אחד, ועכשיו יש לי עוד בן – נג'יב" אומרת אסתר בהתרגשות. עוד גילתה, כי במהלך אשפוזה הקפיד נג'יב לבקר אותה מדי יום. "למרות שהיה בתהליך החלמה מהניתוח, הוא היה מגיע אליי בתחבורה ציבורית מפקיעין לנהריה, ודואג לי כאילו הייתי אמא שלו. הוא היה בן המשפחה היחיד שבא לבקר אותי ואני מרגישה שזכיתי בבן נוסף".

המפגש בין השניים הוליד סיפור חברות יוצא דופן, כשנג'יב קורא לאסתר "אמא" והיא רואה בו "בן".
אסתר: "החלטתי להסכים לפרסום, לא כדי שאנשים יטפחו לי על השכם, אלא כדי שהסיפור שלנו ידרבן אנשים נוספים להסכים לתרומת איברים. במקרה שלי, מהצער יצא משהו טוב ובזכות תרומת הקרניות, אדם צעיר ובעל משפחה, שכל החיים עוד לפניו, זכה בחיים חדשים".

תמונה בטעינה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר