|
הפעילות נמשכת לילה לילה עד 5 לפני בוקר. חגיגה לילדים וכאב ראש לתושבי השכונה, שבמקרה עובדים ביום ( לא כולם מובטלים). ברור, ששוטר רובע כבר יושן בזמן הזה. למה לא לארגן קייטנת לילה כמו בקרית ים?
לגבי האירוע. ללא ספק זה דבר חיובי בכמה כיוונים. דבר ראשון- שבוע לפני האירוע יתחילו לנקות את השכונה. עד היום הזה אני רואה עובד ניקיון קבוע. דבר שני- בבוקר האירוע הגיעה צייר והתחיל לצבוע קיר מפורסם של מרכז מסחרי. חבל, שהוא לא שיתף את הנוער. תוצאה- כבר ישנם תוספות לציור הצייר וחבל שכך. דבר שלישי - מי עכשיו יכול להגיד, שראש העיר לא מטפל בשכונת בורלא? סביב מרכז מסחרי לא ניקו- אותו לא רואים בתמונות. שם כבר חודש נשפכים מים מהצינור תוך זבל, מטיילים ומתים עכברים - ריח של ''בושם''. ישנם עוד כמה מקומות בשכונה שעובדי הניקיון לא מתקרבים - אז עכברים ונחשים יוצאים לקרבות: סביב קבר השייך, בחזית בורלא 12. ליד בלוק בורלא 18 כמה שנים נוזל ברז ראשי וכבר צמח אץ. לפני כמה ימים אישית דיברתי על זה בנוכחות מנהל מחלקת ביוב ( היה כאן עקב תקלה מתמדת). דבר לא השתנה.
זפת ואבנים פזורים בשכונה, ריצוף חדש כבר מתפרק - עבודה של ''חפרים''. השתילו לפני חודש עצים תוך פסולת הבניין וזפת ללא אדמה, ואף פעם לא סיפקו להם מים. עצים כבר התייבשו.
זכור לי סיפור של מרכז הנוער בבן גוריון - הוא עמד ריק ונעול כמה שנים טובות. מקווה, שמועדון של בורלא ( תודה, שישנם נוצרים נדיבים במדינת יהודים) יפתח מייד אחרי הבנייתו. ובנייתו או טקס התחלת הבנייה רשמי נחגוג לפני הבחירות.
בגדול- רוח שינוים והתחדשות מרגשים בבורלא. לא חשוב, למה זה קורה ומי גרם לכך, חשוב שילדי בורלא יקבלו מסגרת ותשומת לב. ימשיכו ללמוד ויתגברו על המציות הקשה. אני רואה כאן ילדים מוכשרים, צמאים לפעילות חברתית. הם רוצים לשנות ולעלות תדמית השכונה- אז לארגן אותם ולשתף בפעילות. אין ילדים רעים - יש גדולים, שלא דואגים לילדים, או בכוונה מכנסים אותם למצוקה.
|
|