חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 23:42

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בן דוד ,מאמן שוערים בבית"ר -מקפיד לחזור כל יום לביתו שבעכו
הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2008, 16:16 
מהפועל עכו למאמן שוערים בבית"ר

את דרכו הוא החל כשוער בהפועל עכו. פציעה קשה בצבא קטעה לו את הקריירה. כעת הוא פותח עונה חמישית בתפקיד מאמן השוערים של בית"ר ירושלים, ועדיין הוא מקפיד לחזור כל יום לביתו שבעכו

השנה:1995. המקום: כביש המערכת סמוך למטולה. בטש"ית צבאית ובתוכה שני לוחמים מגדוד 12 של גולני מידרדרת לתהום בעומק של כ-70 מטרים. אחד מבין השניים הוא בחור מעכו העונה לשם משה בן דוד שמשמש כשוער בהפועל עכו.

בן דוד שרד איכשהו את התאונה ונשאר בחיים. לאחר חצי שנה של אשפוז בבית החולים בצפת וברמב"ם שם עבר 32 ניתוחים לאיחוי השברים בכל חלקי גופו, הועבר בן דוד לבית חולים 10 שם עבר במשך חצי שנה תהליך שיקומי שבסופו חזר לעמוד על הרגליים וחזר למגרשי הכדורגל.

שנת 2008: משה בן דוד. שכבר מזמן עלה מאותה תהום לפסגה, פותח עונה חמישית בתפקיד מאמן השוערים של בית"ר ירושלים וכסקאוט של הקבוצה בצפון.

עם סיום תהליך השיקום קיבל בן דוד את הבשורה המרה שאינו יכול לחזור לשחק כדורגל כמו לפני התאונה. "אחרי שהחלמתי לא ידעתי מה לעשות. לא ידעתי מה אני עושה עם החיים, הייתי חי אבל הרגשתי כמו מת".

לעזרתו של בן דוד נחלצה הפועל עכו שלא שכחה לו את הימים היפים בגבעת נפוליאון והציעה לו לשמש כמאמן שוערים. בסיום אותה עונה הוא עבר להפועל נצרת עילית ששיחקה בליגה הלאומית.

לאחר עונה אחת הוא עבר לאחי נצרת ובסיומה של העונה בנצרת הוא קיבל לפתע טלפון ששינה את חייו. מעברו השני של הקו היה אלי אוחנה ששימש אז כמאמנה של בית"ר ירושלים.

עד היום הוא זוכר את אותה שיחה כאילו התקיימה אתמול. "זה היה ביום חמישי. אוחנה סיפר לי שיש לו בעיה עם מאמן שוערים והוא רוצה לפגוש אותי לפני שהוא מקבל החלטה. הוא רצה שניפגש אצלו בבית ביום ראשון.

"הדבר שהכי הטריד אותו היה איך אני אסתדר עם הנסיעות כל יום מעכו לירושלים. אמרתי לו: אלי, אתה בשביל להצליח עברת את הים ונסעת לשחק בחו"ל. אני בשביל להצליח צריך להתניע את האוטו, לנסוע שעתיים הלוך ושעתיים חזור. הדברים האלו שאמרתי כנראה גרמו לו לקחת אותי.

"אף אחד לא ידע על השיחה הזו, אפילו לא אשתי. אני אוהב לשמור דברים בשקט. כשהייתי בדרך חזרה סיפרתי לה שנפגשתי עם אלי אוחנה והיא לא האמינה לי".

באותו יום התבשר בן דוד כי זכה בתפקיד מאמן השוערים שבשבילו התאמץ כל חייו. מאז חלפו ארבע שנים. מאמנים רבים בבית"ר התחלפו, אבל בן דוד שרכש הערכה מקצועית רבה נשאר בתפקיד.

כעת נותר לו הגשים רק חלום אחד: "השאיפה שלי", אומר בן דוד. "היא לאמן בעתיד את שוערי נבחרת ישראל ואני בטוח שאגיע לזה".
תומר גז
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 55,00.html

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: Re: בן דוד ,מאמן שוערים בבית"ר -מקפיד לחזור כל יום לביתו שבעכו
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2008, 14:47 
איש גדול נקודת אור וגאווה לעיר שלנו ,מוזר שאנשים לא מגיבים לכתבה הזו מה קרה קצת פרגון לא יזיק לאף אחד האיש מביא גאווה לעכו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: