שבת שלום.
עקב יוזמה חדשה של מערכת עיתון ''חדשות עכו וקריות'' בשפה הרוסית, אני מקבלת מתושבי עכו וקריות פניות רבות. היוזמה- היא ערוץ קשר בין תושבים דוברי רוסית ומוסדות מוניציפליות.אני מתרגמת את הפניות ומעברה אותן למח' הדוברות או למח' אחרות. המכתב של דיירי מקבץ בית ספיר (ליד מרכז מסחרי מגה) - הוא זעקת כאב. אני רואה בו לא רק בעית דיירי המקום, אלא, של כל תושבי העיר. הביוב, שמסריח ליד ''בית ספיר'' ממשיך דרכו לחוף הים וגורם רבות למצב זהום הים. נדהמתי היום לקראו בידיעות הצפון תגובת עיריית עכו לכתבה של יפה ברנס ''ביוב זורם מתחת לדירותיהם של העולים הקשישים'':
''מדובר בתעלת ניקוז מי גשמים שמטופלת באופן קבוע על ידי מחלקת התברואה בעירייה. הטיפול כולל ריסוס התעלה, ניקוייה ותחזוקה השוטפת וזאת כדי למנוע מטרד תברואתי. כמו כן, מינהל התשתיות מקדם בימים האלה תוכנית לסגירת התעלה''.
לפי תגובת העירייה בשבוע שעב בעכו ירדו גשמים עזים ואפילו היה שיטפון .תעלת גשמים התמלתה, אבל גשם היה מסריח וירקרק עם פסים צהובים.
''כבוד ראש העיר,מר שמעון לנקרי!
אנו, קבוצת גמלאים עולים חדשים, שאוכלסו לבית ספיר בינואר 2008, פונים אלך בבקשה חוזרת. אנו כבר פנינו במכתב מ-1 ליוני 2008.
לפני ''בית ספיר'' אנו גרנו בבית ''ארגמן''. בנסיבות, שלא קשורות אלנו עברנו מגורים. 200 דירות בבית ספיר שלוש שנים עמדו ריקות וזמן הזה לא היה מספיק להכין אותן למגורים. אנו רוצים לעלות כמה דברים:
1.ליד הבניינים ממוקמים שני מפעלים כימיים – ליצור צמיגים ולחומרי ניקוי. הם מתחלים יצור ב4 בבוקר ואנו לא יכולים לפתוח חלונות עקב ריחות בלתי נסבלות. רבים קיבלנו אלרגיות, כאבי ראש, בעיות הנשימה. איך היה אפשר לאכלס בניין ובכלל לבנות אותו ליד מפעלים כימיים, לתת אשורים נדרשים לאכלוס וגם לעביר אותנו - רובם ניצול שואה לעת הזקנה למקום שכזה? למה עד היום ביוב זורם חופשי?
2.שני בניינים מעוקבים בערוץ ביוב , מלא מים מסרחים ולכלוך, ביוב נמשך לכיוון נחל נעמן ומשם – לים ליד החוף הרחצה. הריח לא מאפשר להתקרב לערוץ. אנו לא יכולים לפתוח חלונות - מלא יתושים, זבובים. ליד הביוב מלא נחשים, עכברים, צפרדעים.
3. מקלטים בבניינים לא מוכנים לקליטת הדיירים במקרי סכנה. אין מים, שירותיים, מקומות ישבה.
4. בחצר רק ספסל אחד- יחיד ואנו יורדים ב5 בבוקר לתפוס תור לשבת על הספסל. אין גגונים, שמשיות. אבל מסודרות 76 חניות לאוטו. אין לנו מכונית אחת.
5. בחדרים שלנו אין לחצני מצוקה. אנו רובם – אנשים בודדים ומאוד-מאוד מבוגרים, הבריאות שלנו לא כל כך טובה.
אנו מבקשים ממך אישית להגיעה למקבץ דיור ''בית ספיר'', להפגש עם דיירים ולתת תשובות ישר בעניים.
בכבוד רב.
משם כל הדיירים של ''בית ספיר''
גרמן אמבורג''.
בקרוב אני אפרסם תמונות, היום אפשר לראות אותן באתר שלי, שכתובתו לא מתקבל כאן.
http://akko.israelinfo.ru/report/archive/145.html