|
אהרון זובינו ,ידידי לספסל הלימודים אנוכי שמח לקרוא את התיחסותך לנושאים באתר זה, הרי דם "עכואי" זורם בגופך. וקשה להתנתק..! העניין בין יהודים לערבים הוא נושא ענתיק, ומי יתן ואן יזכו ילדינו ל"מזרח-תיכון חדש". לי אישית יש מספר חברים ערבים, אשר נבחנים בשעה שאדם אכן זקוק לעזר, האמן לי שהם עמדו לצידי ברגעים קשים, בניגוד לחבריי היהודים. הנושא הערבי /יהודי לעיתים מקומם . אפרט 1. מצד אחד הם טוענים לשיוויון - אכן מגיע להם , היות והם אזרחי המדינה [יצאו מספר לא חוקים ותקנות לתיקון העיוות] 2. התערבות פוליטיקאים ערבים מזיקה לדו קיום, הם מייצגים את חמאס, חיזבאללה ומדוע, כי מטרתם הסמויה/גלויה היא בהחלשת המדינה. 3. אדם שרוצה שיוויון, שיקום לשמור על המדינה מאוייביה. ראה התנפלות הפוליטיקאים [הם ועושי דברם] הם משמיצים ערביים היוצאים להתנדב [כשהדגל כחול/לבן] הם מחרימים אותם בכפרים... 4. רצינו שלום עם מי? עזה פונתה, ההמשך ידוע. האם קמו הפולטיקאים הערבים להוקיע את יושבי חבל עזה? 5. ח"כ ערבי נס על נפשו אחרי מלחמת לבנון השניה, מדוע? בגלל אהבת ישראל?? 6. דו קיום בערים מעורבות. עכו נחשבת למובילות בארץ, מסעדות, שוק וכדומה, אלא לא שכחתי איך עמדו פוליטיקאים ערבים בפתחי חנויות בבעלות יהודים ומנעו כניסה של ערבים "חרם". 7. מצוקת הדיור בעיר העתיקה, ע"מ לפתור חלקית הוצע להקים שכונה 2 מטר מעכו. הפוליטיקאים התעוררו , רוצים לנשל את ערביי עכו. שטויות במקום לעודד ערבים לדיור מכובד, הם מעדיפים את מצוקתם, וכי על מה יוכלו ל"הדליקם". 8. ערביי עכו, חיים במנטליות עירונית כאשר אחד מכיר את מנהגו של השני. כאשר אתה קולט ערביים מהכפרים ובכמות, הסטטוס משתנה, מנטליות שונה, עריכת חתונות ברחוב, סכסוכים שונים , לא שכחנו את הדחיפות שקיבל רב העיר בשמחת תורה, מי דחף את ערביי עכו לזה? ..זה על קצה הקרחון, יש המון [אחרים יוסיפו] אגב, רופא השינים שלי, ערבי, האורטופד שאצלו הוא ערביי ועוד כהנה וכהנה. בטאבו פקידי השומה. אנו תושבי העיר יהודים כערבים צריכם לעמוד זה לצד זה ע"מ לשמור על הסטטוס, על הנורמליזציה רבת השנים כי בסופו של דבר ובעקבות המצב הדמוגרפי בעיר, כולנו נסבול, נגיע לשלטון חמולתי, כפייתי וכדומה.
|
|