חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 11:51

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משקיעים זרים יבנו מלונות חדשים בעכו
הודעהפורסם: 24 פברואר 2008, 18:11 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

משקיעים זרים יבנו מלונות חדשים בעכו

לראשונה: משרד התיירות מחפש גורמים בינלאומיים לחידוש תשתית המלונות המתחם הראשון שבו ייבנו מלונות בעכו - חאן אל-עומדן בעיר העתיקה המנכ"ל: "היעד הוא גידול של 20% בכמות התיירות בשנת 2008 - ומצב ההזמנות המעודכן מצביע על מחסור צפוי בחדרי מלון"

לראשונה, החל משרד התיירות בחיפוש אחר משקיעים זרים במטרה לשווק מתחמים לבניית מלונות חדשים. בעקבות מיכרז שהוציא לאחרונה מינהל מקרקעי ישראל - לחכירה ולפיתוח מתחם חאן אל-עומדאן בעכו העתיקה, החל משרד התיירות בחיפוש אחר משקיעים זרים בחו"ל במטרה לשיווקו. בכך מתכוון המשרד להרחיב את מיגוון רשתות המלונות הפועלות כיום בישראל ואת פעילות המשקיעים הזרים בענף.

מתחם חאן אל-עומדן מיועד לבניית מלון בוטיק בן כ-170 חדרים, אשר יתווספו לכ-130 החדרים של מלון חוף התמרים, לשתי האכסניות הפועלות בעיר ולשתי מלוניות בוטיק הנמצאות בבנייה. משרד התיירות והחברה לפיתוח עכו העתיקה יסייעו בפיתוחו של המלון.

המועד האחרון להגשת ההצעות הוא 13 באפריל 2008, והזוכה במיכרז יחתום על חוזה פיתוח לחמש שנים, שלאחריו ייחתם חוזה חכירה עד לשנת 2072. חאן אל-עומדן הוא מהמבנים העתיקים והמרשימים בישראל. המבנה העותומני העתיק נבנה בסוף המאה ה-18 בלבה של עכו העתיקה. שמו ניגזר משורת עמודי הגרניט בקומתו התחתונה. בעבר שימש החאן למסחר בינלאומי, בשל סמיכותו לנמל עכו - ובשנת 2001 הוא הוכרז כאתר מורשת עולמית של UNESCO.

מנכ"ל משרד התיירות, שאול צמח, אומר כי "המשרד פועל לאיתור משקיעים זרים בתחום המלונאות, בהם רשתות מובילות בעולם שטרם פועלות בישראל, לצד יזמים פרטיים. חל גידול של כ-25% במספר התיירים בשנת 2007, ל-2.3 מיליון, ויעד המשרד הוא לגידול דומה גם בשנת 2008, ל-2.8 תיירים. לפי מצב ההזמנות המעודכן - קיים מחסור בחדרי מלון במהלך השנה הקרובה, מה שמחייב היערכות מיידית להגדלת היצע חדרי המלון, הנמצא כבר בחוסר מול הביקושים הצפויים".

במהלך השנים האחרונות, השקיע משרד התיירות עשרות מיליוני שקל בפיתוח אטרקציות ותשתיות תיירותיות בעיר העתיקה של עכו. ביניהן המצודה, אולמות האבירים ומנהרות הטמפלרים. סביב אטרקציות אלה התפתחו בשנים האחרונות עסקים תומכי תיירות בהם: מוזיאונים, חמאם אל-באשה ופסטיבל עכו. בשנת 2007 השקיע המשרד כ-6 מיליון שקל בפיתוח העיר העתיקה - באמצעות החברה לפיתוח עכו העתיקה. סכום דומה יושקע בפיתוח העיר גם השנה.

http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-1550 ... g=17-11-08

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: משקיעים זרים יבנו מלונות חדשים בעכו
הודעהפורסם: 24 פברואר 2008, 18:47 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד ליוזמות התיירותיות בעיר העתיקה בעכו,
אבל לצערי הרב עד שלא תיפתר בעיית תושבי העיר העתיקה כל ההשקעול עלולות
לרדת לטמיון.
שני הפעילויות חייבות להתבצע במקביל , צריך ללמד את תושבי המקום מעבר לסוחרים ומסעדנים
מה זו תיירות וכיצד להתייחס אליה.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 פברואר 2008, 21:32 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

צר לי לאכזב במעט אבל תיק המנהל על מלון חאן אל עומדן ותיק אחר על מלון בצמוד למגדלור מוכנים כבר למעלה מעשור שנים ואין משקיע .

משהו השתנה מאז?..אולי.....

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 פברואר 2008, 04:42 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כנראה שמשהו אכן השתנה.

מספר התיירים המבקרים בארצנו הולך וגדל, מה שעושה את הפרוייקטים כדאיים כלכלית, ראה הצלחת עכוטל ברחוב צאלאח א דין כדוגמא לא יחידה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 פברואר 2008, 08:08 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ניסים
כיצד אתה יכול להגיד בביטחה שמלון עכוטל בעיר העתיקה מצליח ?
האם בדקת כמה לינות היו שם מאז פתיחתו ?
האם בדקת מול הבעלים הכנסות מול הוצאות?
זה שהמלון קיים זה אינו אומר שהוא מצליח ומרויח.
כפי שאמרתי בניית מלונות בעיר העתיקה צריכה לבוא יחד עם חינוך ולימוד התושבים במקום מהי תיירות
וכיצד לנהוג בה.
מי ירצה ללון במקום בו יש אלימות וסמים ?

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 פברואר 2008, 11:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תגידו עם כל הכבוד למשקיעים, פרט למלונות כבר לא נותרו דברים אחרים להשקיע בהם?
אני לא יודע מה איתכם, אבל פעם אחרונה ששמעתי שיש כלכך הרבה שמוכנים להשקיע
במלונות חדשים היה במשחק מונופול שאני לא זוכר מתי היתה פעם האחרונה ששיחקתי.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 פברואר 2008, 15:57 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

המשקיעים בדרך וזה נכון נאוד .
חאן אל עומדן ישופץ ויהפוך למלון מיחוד במינו אך אם ירצו שהוא גם יעבוד ויתפתח חובה על היזמים לקחת עובדים אך ורק מתושבי העתיקה. ועד שהוא יהיה מוכן צריך כבר מעכשו להכשיר עובדים שיצטרכו לדעת וללמוד מה זו הארחה וטיפול בלקוחות .כי אם לא יעשו כן יכולים לעשות פה את הדבר המפואר והמיוחד ביותר אבל לעבוד הוא לא ליעבוד.

אודי יקירי מילת הקסם כסף ,כסף ורק כסף , מה עוד אתה חושב שיכניס כסף היכן אתה רוצה שישקיעו ?
אין השקעה ללא חישוב של החזרת העלות והרווחים שליד .כרגע בעכו הדבר הכי חם זה מקומות לינה
מלון מוטל אכסניה מלונית וכל מה שבה ברוך הכא. בצל מקומות הלינה בטוחני שיצוצו עוד כל מיני מקומות עבודה כגון מסעדות מה שלא חסר בעכו כנל מאפיות ואפילו מרפאות לילה למען האורחים שפתאום לא ירגישו בטוב ואפילו רופא שיניים יכולים לעשות חיל ברגע שאיזה אורח יקבל כאב שיניים ידעו לאן להפנות .

עזרא יופי של יזמת שצעדה איטית אבל בטוח .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 פברואר 2008, 20:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני תקווה שניסים צודק ומשהו בכ"ז השתנה אם כי אני חושש ש"מלחמת הטילים" עשויה עדיין להבריח משקיעים.

הייתי שותף לתכנון הפרוייקט הזה ולפרוייקט המלון הצף מעל ה"לגונה" שליד המגדלור.
התיק שכב במנהל כאבן שאין לה הופכין. יתכן ולשמעון לנקרי יש באמתחת מילות קסם שאנחנו לא הכרנו בעבר כי ראשי העיר הקודמים לא הצליחו לגייס משקיעם.

התוכניות מהממות ואם יצלחו עכו תעלה מדרגה גבוהה קדימה אם כי איני יודע איך פותרים בעיות גישה וחניה .
אכן- הבעיה העיקרית היא הרכב האוכלוסיה שבה -עמוסה בפלילים וסמים.קודם כל שזה יפתר והיתר כנראה יבוא לבד.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 02 מרץ 2008, 11:30 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עכו העתיקה מתחדשת

מנכ"ל משרד התיירות, שאול צמח: "משרד התיירות פועל לאיתור משקיעים זרים בתחום המלונאות, בהם רשתות מובילות בעולם שטרם פועלות בישראל, לצד יזמים פרטיים. גידול של כ-25 אחוז במספר התיירים בשנת 2007 (2.3 מיליון), יעד המשרד לגידול דומה גם בשנת 2008 (2.8) ומצב ההזמנות המעודכן, המצביע על מחסור בחדרי מלון במהלך השנה הקרובה, מחייבים היערכות מיידית להגדלת היצע חדרי המלון, הנמצא כבר בחוסר אל מול הביקושים הצפויים".

חאן אל עומדן הנו אחד המבנים העתיקים, היפים והמרשימים בישראל. המבנה העות'מאני העתיק, אשר נבנה בסוף המאה ה-18 ממוקם בליבה של עכו העתיקה.
שמו של החאן נגזר משורת עמודי הגרניט בקומתו התחתונה. בעבר שימש החאן למסחר בינלאומי בשל סמיכותו לנמל עכו ובשנת 2001 הוכרז כאתר מורשת עולמית של UNESCO.

מתחם חאן אל-עומדן מיועד לבניית מלון בוטיק בן כ-170 חדרים, אשר יתווספו לכ-130 החדרים של מלון חוף התמרים ולשתי האכסניות הפועלות בעיר ולשתי מלוניות בוטיק, הנמצאות בבנייה. משרד התיירות והחברה לפיתוח עכו העתיקה יסייעו בפיתוחו של המלון, כאשר לראשונה, החל משרד התיירות בחיפוש אחר משקיעים זרים, במטרה לשווק מתחמים לבניית מלונות חדשים.
בעקבות מכרז שהוציא לאחרונה מינהל מקרקעי ישראל לחכירה ולפיתוח מתחם חאן אל-עומדאן, החל משרד התיירות בחיפוש אחר משקיעים זרים בחו"ל במטרה לשיווק מתחם זה ובכך להרחיב את מגוון רשתות המלונות הפועלות כיום בישראל ואת פעילות המשקיעים הזרים בענף.
המועד האחרון להגשת הצעות הינו 13 באפריל 2008. הזוכה במכרז יחתום על חוזה פיתוח ל-5 שנים ולאחריו ייחתם חוזה חכירה עד לשנת 2072.

במהלך השנים האחרונות, הושקעו עשרות מיליוני שקלים בפיתוח אטרקציות ותשתיות תיירותיות בעיר העתיקה של עכו, כמו המצודה, אולמות האבירים ומנהרות הטמפלרים. סביב אטרקציות אלו התפתחו בשנים האחרונות עסקים תומכי תיירות כמו מוזיאונים, חמאם אל-באשה, פסטיבל עכו ועוד.
בשנת 2007 השקיע משרד התיירות סכום נוסף של כ-6 מיליון שקלים בפיתוח העיר העתיקה באמצעות החברה לפיתוח עכו העתיקה. סכום דומה יושקע בפיתוח העיר גם השנה.

http://tayarut.index.co.il/siteFiles/1/33/313823.asp

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 05 מרץ 2008, 19:35 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

זוכרים שסיפרתי שהייתי היום בבית המשפט בחיפה ?
ובכן בין לבין פגשתי מכר ותיק שלי שהרבה שנים לא נפגשנו וככה שו מה העינינים שאל היכן אני גר וכמובן שאמרתי בעכו וגם עובד בעכו העתיקה. והוא כאילו רצה לנגח אותי .שאלתי מה קרה ואומר לי המכר . תשמע , אני מדריך טיולים מומחה לטיולים בדרום הארץ ולפעמים אני מגיח עם מטיילים ישראליים ותיירים מחו"ל לצפון ואוכל אותי שעכו כאילו עומדת מלכת. מה קורה שם? ראבק המוני תיירים כל כך רוצים לשים ראש בעכו איזה לילה שניים ולא עושים זאת למה? רבונו של עולם לא זז כלום חוץ מהמלון שיש שמגלח כיסים. תגובתי היתה .ידידי בקרוב אתה עוד תעמוד התור על מנת שתוכל ללון בעכו כי עומדים לחדש ולבנות בתי מלון מה גם שאוטוטו חאן אל עומדן ילבש צורה חדשה .
רווחת הנחה נפלטה ממכרי שאמר סוף סוף בא לציון גואל .
הרגשתי טוב ונידברנו להיפגש כשיגיע בפעם הבאה לגני הפסטיבל עם התיירים שלו .

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 מרץ 2008, 00:06 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

אז יש לי הפתעה נעימה לכולם, חכו בסבלנות ליום שישי, שם תקראו משהו מעניין מאוד, בעיתון המקומי הידוע, משהו חזק שהולך לקרות לעכו, משהו שיעלה אותה על גל חדש. אדם מאוד חשוב, הולך להעיר את היפיפייה משנתה. "ובא לציון גואל".

פרטים בהמשך.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 מרץ 2008, 08:22 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

באיזה מקומון מזי ?
ומדוע שאת לא תביאי לנו את המידע הזה כאן לפני הפרסום במקומון ?

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 מרץ 2008, 22:50 
סמל אישי של המשתמש

לצערי הרב מפאת אתיקה בעבודה לא אוכל לעשות זאת.
המקומון הוא צפונ1. ואגב אתם גם תוכלו לקרוא ידיעה שלי שם אז אל תשכחו לחפש אותי שם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 07 מרץ 2008, 19:08 

היה צורך בתפנית של 180 מעלות, בתפיסת העולם, בנושאים שונים, כדי לעלות על המסלול הנכון, להגשמת החזון האופטימאלי של עכו.

צריך ניהול ראוי, תכנון מושכל, ביצוע יעיל והתמדה – עד להשגת המטרה!היעדר אחד מאלה, מונע ההגשמה.

בעבר, כל אלה לא היו ולכן העיר הלכה ושקעה. למשל בתיירות – לא הייתה תכנית אסטרטגית ואבחנה בחשיבותה של תיירות נשארת.
לעומת זאת, פיתחו תעשיות מתכת וכימיה שהרעילו העובדים והסביבה וממילא מנעו פיתוח תיירות נשארת.

בימים אלה, לאחר מאמצים כבדים, הצלחנו בפעם הראשונה, לשכנע את משרד התיירות, לשנות מגמה ואף לראשונה בימיה של
עכו – הגשנו תכנית אסטרטגית.

בתכנית, סימננו את התיירות השוהה/נשארת כמטרת-על !
וכן את התנאים הנדרשים למימוש מטרה זו, תוך ניצול הפוטנציאלים הרבים. סימננו סדרי עדיפויות ונבדקו ההיתכנויות.

שינוי מגמה זה הוא בגדר מהפכה! היא תחולל שינוי רדיקאלי בעכו!

תוך כדי כך, נעשות פעולות רבות ליצירת תנאים לתיירות נשארת.

ההנהגה החדשה, בראשותו של רה"ע שמעון לנקרי, הזדרזה לפעול לטובת הביטחון האישי ואכן השינוי ניכר בשטח.
כמו כן, מקפידים על ניקיון, כמו גם עבודות פיתוח רבות. יש פעילות עניפה לעידוד משקיעים, לבניית בתי-מלון ואטרקציות.

חשוב שקצב ההתקדמות של פיתוח תנאים לתיירות נשארת, יקדים את קצב ההשקעות של יזמים שהרי אם יבנו בתי-מלון והמטיילים
יוטרדו ולא תהיה הרגשת ביטחון אישי, לא יהיה ניקיון או אטרקציות מגוונות לילדים ומבוגרים, אזי בית המלון ייכשל ויהפוך למגדל-אור
שלילי שירתיע משקיעים.

בגלל קוצר הזמן והרצון להקדים ולהביא פריחה ושיגשוג על העיר, נאלצים לעבוד ב-2 מסלולים במקביל. כלומר, לעודד משקיעים ובו בזמן
גם לפתח תנאים ותשתיות, שכה הכרחיות לתיירות נשארת.

כיום, יש פרוייקטים שכבר מומשו באחרונה ורבים אחרים בתהליך ביצוע עליהם אספר בקרוב .

ולצביקה ידידי,

ודאי ישמח אותך לשמוע שיש משקיעים רבים מאד שהבחינו שלא רק שיש פוטנציאלים רבים וייחודיים בעכו, אלא שמצאו שיש עם מי
לעבוד – זאת בעקבות מאמצינו הרבים לעודד משקיעים, תוך יצירת אמון, מערכת יחסים אישית ועזרה בכל התחומים הנדרשים.

עידכונים בקרוב.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 07 מרץ 2008, 22:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[b]ישראל בן עזרא ידידי
כל הכבוד ליוזמות אני מברך עליהם .
מאידך מכעיס אותי שאתה מתאר את המצב כמי "שהמציא את הגלגל מחדש" , ולא כך הוא הדבר.
תשאל את אלברט ידידינו שהיה חבר מועצת העיר בקדנציה הקודמת , אותי , את צביקה בינסקי ועוד חברים
אשר יכולים להגיד לך שהיו תוכניות מגירה לנושא המלונות ופתוח התיירות ואף מונה פרויקטור
שירכז את כל הטיפול בנושא גם מול יזמים .
לדוגמא" הטיילת הצפונית התחילה בקדנציה הקודמת בה שמריהו בירן היה ראש העיר ,
הפרויקט נתקע בגלל שהמשרדים הממשלתיים שהבטיחו להעביר כספים ,לא העבירו את כל הסכומים.
וזה מה שקרה בקדנציה הנוכחית התקבל סכום כסף שהביא להמשך העבודות אולם הפרויקט שוב תקוע
מאחר ולא הושלמו ההעברות הכספיות כפי שהובטחו.
הקדנציה עוד מעט נגמרת ועדיין לא פתחו את הטיילת הצפונית.
אנחנו גם לא שוכחים את "מנהרת הזמן " ליד מגרש הכדורגל שתקוע כבר כמה שנים
ועדיין לא רואים פתרון בפתח.
נושא הבטחון אולי שופר חלקית אבל יש עוד הרבה הטעון שיפור .
אז קצת צניעות לא תזיק , מספיק עם האנחנו... ואנחנו...
[b]

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה