חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 11:09

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פעילי נחמ"ה בעכו– למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בשגרה ו
הודעהפורסם: 13 אפריל 2008, 19:27 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

פעילי נחמ"ה בעכו– למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים בשגרה ובחירום

בעקבות מלחמת לבנון האחרונה והפקת הלקחים אחריה, יזמה היחידה לעבודה קהילתית במינהל לשירותים חברתיים בעיריית עכו הכשרה ל-20 פעילים, נכים ובני משפחה של בעלי נכויות, לשם גיבוש תוכנית לסיוע לאנשים בעלי צרכים מיוחדים בעת חירום . הפעילים הצטרפו לקבוצה על רקע ניסיונם האישי במלחמה ורצונם לשפר את הטעון שיפור כדי להקל על האוכלוסייה אותה הם מייצגים.

אימאן מעכו העתיקה, אחות לילדה עם תסמונת דאון מספרת: "באזור שלנו אין מקלטים ואחותי, כל הזמן הייתה יוצאת וצורחת: 'אני לא רוצה למות', אבל לא היה לנו לאן לקחת אותה. הייתי מעמידה אותה ליד הקיר הפנימי של הבית ואומרת לה: 'זה מוגן, זה בסדר'. אני הצטרפתי לקבוצה הזאת כי אני רוצה לשנות את המצב" .

דויד נכה המרותק לכסא גלגלים מספר: "על אף המגבלה שלי, אני מנסה לתפקד כמו אדם רגיל. גם במלחמה נהגתי כך. יצאתי כדי להתאוורר ולעשות קניות בעיר. אמרו שתהיה אזעקה ושצריך להיצמד למקלטים. פניתי לכיוון בי"ס התומר. היו שם חיילים ואנשים רבים נוספים. כשנשמעה האזעקה, כולם נעלמו ורק אני נשארתי לבדי בחוץ. יש 17 מדרגות המובילות למקלט. כמובן שאני , היושב על כיסא גלגלים לא יכול לרדת למקלט כזה. אני רוצה לדעת האם היום, שנה וחצי לאחר המלחמה , המקלט הזה, שעומד במקום מרכזי, נגיש? "

בצד צרכים פיסיים שעלו כמו צורך במקלטים מונגשים וצורך בהעברת המידע באופנים המתאימים לחירשים עלו גם צרכים רגשיים וצורך במענה אנושי לפניות בזמן זה.

הפעילים מודעים לכך שבעת המלחמה , בשל העומס הכבד על הקווים לא ניתן מענה לכל הפניות ולכן הם התנדבו לקחת חלק במערך קבלת הפניות והעברתם לגורמים המטפלים בזמן אמת . בימים אלה מאתרים חברי הקבוצה צרכים של בעלי נכויות שונות: נכים פיסית, חירשים, עיוורים , חולים כרוניים אנשים הסובלים מפיגור וכ"ו, הצרכים שאותרו יועברו לגופים השונים המטפלים באוכלוסיה בשגרה ובחירום.

הפעילים שעברו את ההכשרה ישולבו במערך החירום ובמוקד העירוני, בחלוקת מזון ועוד, אולם, על מנת לקדם נושאים שונים כמו הנגשת מקלטים ודאגה לצרכים שונים של בעלי צרכים מיוחדים, נכתב סקר צרכים.
פעילי הקבוצה היו אף לפני כחודשיים מעורבים בהפקת כנס עמ"י – עכו מתמודדת יחדיו שאורגן על ידי מפר"ש בגליל עבור עיריית עכו, משרד הרווחה, ג'וינט ישראל ותוכנית קהילה נגישה, לשם תיאום בין המערכות השונות הפועלות למען אנשים אלו.

הפעילים נחושים לעשות ככל שביכולתם כדי למצוא פתרונות לצרכים שעלו , ומקדישים שעות רבות לקידום נושא חשוב זה בנחישות ובהתמדה כמו כן ישמחו להצטרפות מתנדבים נוספים לשורותיהם.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: פעילי נחמ"ה בעכו– למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים
הודעהפורסם: 15 אפריל 2008, 07:26 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד לעוסקים במלאכת הקודש