|
אדם בן 56 הותקף ונשדד בעכו העתיקה. סובל משבר בירך
תושב עכו העתיקה (56), הותקף ונשדד היום (יום שני) באחת מסמטאות העיר העתיקה בעכו, והובהל על ידי אמבולנס לבית החולים לגליל המערבי.
בבדיקות שנעשו התברר, כי האיש סובל משברים בירך וצפוי לעבור ניתוח ולאחריו תהליך שיקומי ארוך. האיש, סלאח כיאד, סיפר על שאירע: "הלכתי ברחוב כשלפתע בא אליי בחור צעיר ואמר לי שאני חייב לו כסף. לא הבנתי מאיפה הוא נפל עליי. חשבתי שהוא צוחק. אמרתי לו שאני לא זוכר שאי פעם הלוויתי ממנו כסף והמשכתי ללכת.
פתאום יצא מאיזו סמטה עוד בחור, חבר שלו. אז הבחור הראשון שאל אותו כאילו בתמימות 'אתה זוכר שהלוויתי לו כסף?' והחבר ענה שכן. הבנתי שהם מנסים לעשות עליי קומבינה אז אמרתי להם שיתחפפו. לפתע הם התקרבו אליי בצורה מאיימת. צעקתי לעזרה, והם בתגובה דחפו אותי לקיר והטיחו אותי על הרצפה בצורה גסה ואלימה. נפלתי ומרוב כאבים לא יכולתי לזוז.
הייתי משותק. הם שלחו אליי ידיים לכיס, גנבו ממני 300 ₪ וברחו". עובר אורח ששמע את קריאות המצוקה של סלאח, מיהר אליו והזעיק את אנשי מד"א ואת המשטרה. השוטרים גבו עדות וסלאח נשלח לבית החולים, שם, כאמור, אובחן כי הוא סובל משברים בירך.
סלאח, כשהוא נאנק מכאבים וממרר בבכי מהטראומה הקשה שעבר, סיכם: "לצעירים של היום אין כבוד. הם 'גברים' על חלשים וכמעט כל יום שודדים זקנים. זו מכת מדינה. נתתי לשוטרים תיאור מדויק של הצעירים ואני מקווה שיתפסו אותם מהר". סלאח מאושפז במחלקה האורתופדית בבית החולים בנהריה וממתין לניתוח לאיחוי השברים.