|
עזרא, זה באמת נורא מה שקורה על הכבישים. נכון שיש מקרים בהם נהגים אשמים, אבל בוא נודה שבאחוז מסויים גם תנאי הכביש ולא שזה מוריד מאחריותם של הנהגים שנקראים לנהוג בהתאם. העובדה שמרתיעה אותי במיוחד היא זו שנהג יכול להיות באמת זהיר וטוב, אבל הוא יכול לאכול אותה מנהג אחר שחלף לידו. לא פעם אתה חש כאילו הנהיגה מעבר לזה שהיא משחק אגו היא חלק מאותם משחקי ג'ויסטיק. לנהגים כאלו אני ממליץ להוריד את המרץ שלהם בתחרויות קארטינג.
כבר קרוב לעשר שנים שיש לי רישיון ועם היד על הלב עד היום לא קיבלתי שום דו"ח שהוא. זה לא בגלל שאני לא נוסע מהר, אני פשוט משתדל תמיד כמו בכל דבר אחר בחיים להינות מגבולות המותר. צריך לזכור שחוקים נועדו להגן עלינו, ובכלל זה גם החוקים שעל הכביש. אני באופן אישי מזמין כל נהג שאצה לו דרכו שיעקוף אותי בכייף. כבר קרה לי פעם, דיי מזמן שמישהו צפר לי שאגביר את המהירות שלי ובצומת אחרי שהוא כבר עקף אותי והתרחק מרחק מה ממני ראיתי אותו שוב, אבל הפעם אחרי שהוא כבר נכנס במישהו. חלפתי על פניו וראיתי שבנס לא היה שום נזק רציני. יכולתי להחזיר לו בתנועה של הברגת בורג לראש, אבל הסתפקתי בכך שהוא כנראה למד את השיעור שלו. פעם לפני יותר מעשור שנים כשדניאל פאר הנחה בערוץ הראשון תוכנית שעסקה ברכב ותחבורה, ונקראה "על גלגלים" הוא היה נוהג לסיים את תוכניותיו באמירה - "שמרו על מרחק כדי שנוכל להמשיך להיפגש".
|
|