הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18872 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
 התחילו להתפלל במסגד רחוב בן עמי בעכו
מתחילת השבוע , החלו להתפלל במסגד ברחוב בן עמי בעכו והשכנים היהודים לא מרגישים בכך כי אין מואזין ואין רמקולים . יהודה , שגר סמוך למסגד : " בשלב זה הם לא מפריעים לנו ואני מקווה שזה לא שלב טקטי לפני קריאות המואזין לפנות בוקר כפי שאנו שומעים מהעיר העתיקה " .ביום ראשון 11-3-2012 , המסגד התחיל לפעול ללא טקסים בשלב זה וללא קריאות מואזין . סגן ראש העיר אדהם ג'מאל לעכונט : "התחלנו להתפלל לפני מספר ימים ואנו לא מפריעים לאף אחד . התושבים מתפללים ולא מחפשים בעיות ואני שואל , יש מי שמרגיש בכלל שהתחלנו להתפלל ? למי זה מפריע שאנו מתפללים ? , אנו פועלים כפי שהבטיח סלים נג'מי לכולם ." אכן , סלים נג'מי , ראש ועד נאמני הווקף המוסלמי וחבר הנהלת העיר עכו , הוא המנהיג שמוביל כיום בעכו את המתינות והחיים המשותפים בין יהודים וערבים בעיר , אמר : " במסגד בבן עמי לא יהיו קריאות המואזין ברמקולים ולא תהיה תפילה בימי שישי ",עד עכשיו זה מה שקורה בפועל . סלים נג'מי הוסיף "המסגד במתכונת השקטה ובשליטה של נאמני הווקף בעכו , היא התשובה לאותם קיצוניים והנה אפשר לקדם את מוסדות הדת בעכו בדרכי שלום ."
סלים נג'מי :" כשליש מתושבי עכו הם ערבים ורובם מוסלמיים , רק רבע גרים בעכו העתיקה ורובם גרים במרכז העיר עכו ובצפון , לכן יש צורך למקום תפילה קרוב למקום מגוריהם והמסגד ברחוב בן עמי שמנוהל ע"י הווקף בעכו , יאפשר תפילה ללא פוליטיקה וקיצוניות , כי אני מוביל עם חבריי את הדו קיום האמתי עם פירוש הדת ותפילה , לא על חשבון השכנים היהודים שחשוב שיישארו במרכז העיר עכו . אנחנו מתאמים את הצעדים שלנו עם כל המוסדות כחוק , כי אנחנו דוגלים בכך . "
כזכור , הסיפור של שיפוץ המסגד התחיל בשנת 2005 בחלק החיצוני של בית מדרש מוסלמי, שנבנה בשנות השלושים וננטש ב-1948 , במשך שנים המבנה היה מוזנח והוואקף החליט לשפצו בעלות של 400 אלף שקלים במימון המדינה . בעבר הרחוק הכניסה לבית המדרש המוסלמי הייתה מרחוב אנילביץ' מספר 4 ובמסגרת השיפוץ פרצו פתח בחומה לכיוון רח' בן-עמי . באותה שנה החברה לפיתוח עכו העתיקה שביצעה את השיפוץ החיצוני הגיבה שהעבודות נועדו לשימור האתר כמבנה קדוש, והוא לא יהפוך למסגד פעיל ומעיריית עכו הגיבו לפני 6 שנים "כי אין מדובר בשיפוץ , כי אם בביצוע הסרת סכנה במבנה בלבד (בכדי שלא יתמוטט ויהווה סכנה לעוברים והשבים במקום."