|
מולי היקר שמח
הרי כולם יודעים את העובדות , היה שידור של עכונט , בו דיבר מזרחי ודיבר לנקרי , כל אחד אמר את עמדתו בצורה הוגנת וכל אחד יכול לשפוט . נוספו פסקי הדין וכל אחד יכול לראות את הפרטים ואת מה שכתב השופט .
אפשר ורצוי לשבח את אורי ואסתר מזרחי כאן ובאמת מגיע להם שבחים ואני משתתף בצערם שהגיעו למצב הזה .
שכטר הוסיף את הסרטון שעשה אושרי כהן ובו ראו את אותו חור בקיר מספר פעמים , מכירים כל דבר וכל העובדות ומכאן מתחילים עם פרשנות ופוליטיקה .
זכותך להוסיף מידע נוסף במידה ואתה חושב שחסר , זכותך לומר שהעירייה פעלה בחוסר רגישות ובכוחנות , זכותך לעשות מאבק חריף , מכאן עד מיסיונריות וכפי שכתבת " להביא את הבשורה של יש"ו ליהודים " לדעתי כאן עברתם את הגבולות הטעם הטוב , ( זה מזכיר לי את ילדותי , כאשר המוסלמיים הקיצוניים במרוקו שלא אהבו את היהודים וכאשר רצו לפגוע ביהודי מסוים מסיבה כלכלית או פוליטית , היו אומרים על אותו יהודי שהוא קילל את הנביא מוחמד .)
כל עוד ולא היה סכסוך פוליטי בינך לבין לנקרי לגבי מועמדותך לבחירות הקרובות וכל עוד יהודים דתיים רבים בעכו קיבלו מהקרנות של הנוצרים כספים , מזון וציוד וכל עוד רציתם שיתוף פעולה לשילוב בניית המועדון והמדרשה ביחד מאותם קרנות של נוצרים , הכל היה בסדר והכל היה נוח והכל היה מובן מאליו ש "לכסף אין ריח " , ( כי באמת הכספים הגיעו לקהילות בעכו ללא כל פעולה מיסיונריות חלילה , ) .
עכשיו שיש מאבק פוליטי מיותר שמזיק לעכו , ( לכם ולבכירים בעיריה אשמים במאבק המיותר לעיר ) , פתאום משתמשים בהפחדות כמו בתקופת אפלות של נצרות , ללא כל בסיס אמיתי וזה מה שמפריע לי במאבק הזה , ( זה כמו ההסתה שהוסיף ואמר לי אדם מהצד שלכם בטלפון ש " עקרו את המזוזה במדרשה וקבעו צלב במקום המזוזה , אותי זה מזעזע "העליהום" הזה ) .
מולי היקר עכונט לא מיועד להסתה ולמרות זאת אני לא מוחק את ההסתה אך עליי להגיב לכך , כ להשחיר את היהודים הטובים ויקרים וכשרים שעמלו ופעלו רבות להביא תקציבים לקהילה בעכו ולא חשוב מי נתן בכלל , זאת מתוך דאגה אמיתית , הם נסעו עד הקצה המזרחי של ארצות הברית , השתדלו העיקר להביא עזרה לקהילות בעכו . ידעת על זה תקופה ארוכה וגם אם הפריע לך באיזו פינה בלב , הבנת שזאת מצווה לקחת מהם כספים ללא ריח ולשמור ולחזק את הקהילות בעכו , המטרה מקדשת את האמצעים . אז מדוע עכשיו להשתמש בהפחדת הנצרות , במאבק הלגיטימי שלכם .
מולי היקר , בקדנציה שלכם , של לנקרי ושלך , חיזקתם את המחנה הדתי חרדי בעיר ונעשה רבות בתחום זה , בלי פרטים עכשיו . הודות לראש העיר לנקרי ולחבר מועצת העיר רפי לוזון ולך , לכבוד הרב יוסף ישר ולרבנים אחרים , היו הצלחות כמו ישיבת ההסדר ועוד , כי אתם באים מאותו חינוך דתי מאמין ושומרים עד היום על כך וטוב שכך .
הקרע הזה כואב לכולם כי לא מגיע לכם להרוס את הרושם של העשייה הדתית בעיר במשך 4 שנים , זה לא משחק ילדים שהורסים את הארמון חול אחרי עמל רב , אסור להרוס גם אם יש אי הבנה פוליטית בינך לבין לנקרי , אם אתה לא ברשימת לנקרי אז תהיה ברשימה אחרת אם זה חשוב לך, נו באמת על זה לעשות קרע בין יהודים טובים ? , אז למה להרוס את מה שנבנה בגלל פליטיקה קטנה .
אני מקווה שגם בעירייה וגם אתם תבינו שיש להרגיע את המצב ולראות את העיקר, לעשות שלום בית ולבנות מחדש את המדרשה ללא מאבק ובצורה של בפרגון הדדי , כפי שנעשה לפני 4 שנים כאשר ראש העיר ואתה פעלתם להצלחת המדרשה . חג שמח