עזרא ידידי היקר ! קודם כל אני שמח שאתה חוזר לכוחותיך , וזה מראה על סימני החלמה וזה קודם כל הכי חשוב. אני לא כועס עליך חלילה , אלא אני רק חולק על דעתך . אני רוצה להסביר גם לך וגם לאילן את התפיסה שלי בנושא. למרות שאיני דתי אני בא מבית יהודי מסורתי ואני יודע לכבד מוסדות דת גם כאלה שאינם יהודיים. אין לי באופן עקרוני בעיה עם בניית מסגד בעכו , הבעיה שלי היא המיקום שלו. אילו היו בונים/מרחיבים מסגד בעכו עתיקה בריכוז גדול של אוכלוסיה ערבית לא הייתה לי שום בעיה. הבעיה היא עקרונית , זה לא סוד שיש גופים "מסויימים " שדוחפים תושבים ערבים לרכוש דירות ונכסים בשכונות יהודיות על מנת להשתלט על אותם שכונות , בתקווה שהיהודים יעזבו. ובואו לא נהיה תמימים , ראו מה קרה בשכונת וולפסון שבעת הקמתה בסוף שנות השישים הייתה שכונה הכי יוקרתית בעכו ומחירי הדירות היו מהגבוהים בעיר. ברגע שהתחילו להיכנס לשכונה משפחות ערביות (בהתחלה היו אלה משפחות מאד אמידות ) התחילה תגובת שרשרת היהודים חיפשו למכור והערבים לקנות. בתקופה של פחות מעשרים שנים הפכה שכונת וולפסון היוקרתית לשכונה ערבית בלב ליבה של העיר המנדטורית היהודית ואת המשפחות היהודיות שנשארו שם ניתן לספור על יד אחת. וזה לא הסוף , ראו מה קרה במשך השנים למרכז העיר והרחובות מסביב נתחיל ממערב למזרח ברחובות: מעלה החורשה , טרומפלדור , בן עמי , אנילביץ, דוד נוי . רחובות אלה שהיו לב ליבה של מרכז עכו המנדטורית היהודית , הופכים לאט לאט אבל בטוח לשכונות ערביות, היכן זה יגמר ? מישהו יכול להגיד לי ? כנראה שלא. אילו ראשי העיר לדורותיהם היו קצת יותר נבונים היו דואגים לבנות שכונה ערבית במקום שהוצע בזמנו , צפונית/מזרחית לנחל הנעמן (עם חלק ממה שנקרא פעם מעברת נפוליאון ) ואז התופעה שציינתי לעיל הייתה נמנעת . מה שקרה בפועל שעודדו את תושבי עכו הערבים לעבור לכפר מכר לדירות במחירים אטרקטיביים , חלקם אכן עברו , אבל מה שקרה לרוב התושבים האלה שלא היו רגילים לחיי כפר והתרגלו לחיי העיר , זה שהם חזרו לעכו ורכשו דירות בשכונות יהודיות. אז יהיו כאלה שיגידו שזה לא נורא והם חיים בדו קיום , אבל את המציאות כולנו יודעים שיש חיכוחים שהולכים ומתגברים , יש הפרעות לשקט והשלווה ע"י עריכת חתונות מתחת לבניינים עם מוסיקה רועשת וזיקוקים ומה לא. אז יהיו כאלה שיבחרו להיתמם על " מזבח הדו קיום " , ולעומתם יהיו כאלה כמוני שיגידו לכולם את האמת "בפרצוף " גם עם אינה נעימה , כאשר המטרה היחידה שעומדת לנגד עיני היא הצפת הבעיה ומתן פתרונות הולמים שאכן יביאו לשכנות טובה ודו קיום אמיתי.
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|