|
| עכונט כדרך חיים |
הצטרף: 11 יולי 2007, 11:56 הודעות: 3060 מיקום: בינתיים בעכו-אין משהו אחר...
|
עזרא היקר, ראשית,תודה על הכנות שלך ועל כך שאתה מדבר אלי ישירות-אני מעריך זאת מאוד! להעביר ביקורת(בונה או הורסת)זה תמיד טוב,ואפשר רק ללמוד מכך! כדי שחלילה לא תתעצבן,אני לא אצטט אותך(למרות שכך אולי זה יותר קל ומובן)אלא פשוט אנסה להסביר את עצמי ואת תגובתי למה שכתבת לפי הסדר.
דבר ראשון,בקשר למה שכתבת בתחילת הודעתך והציטוט שהבאת של מה אני רשמתי,אני רוצה להבהיר כי בימים הראשונים שאילן החל לכתוב את ההודעה של משמרת הצניעות חשתי צורך להגיב ישירות לנושא ההודעה(בלי לסטות ימינה ושמאלה)וכשראיתי שהגבתי מספיק,אז הפסקתי אפילו להכנס ולקרוא את השרשור שרק הלך ותפח,וזה היה זמן די ארוך עד השבוע הזה,שאז במקרה,ואני-במקרה,נכנסתי,ואולי אף בטעות לשירשור,ואז ראיתי,לדאבוני הרב,ששמי הוזכר כאן באחת ההודעות(איני רוצה לציין של מי-כי זה כבר מובן...).אז חשתי צורך להגיב והגבתי(ניתן לומר אף בזעם ובכעס),ומזה התחיל ריב,מלחמה והתקפות כלפי שנמשכים כבר 3 ימים.אני מצטער עד עכשיו על אותו רגע שבו ראיתי את מה שראיתי(ואולי לא הייתי צריך לראות)כי אז גם לא הייתי מגיב,ולא הייתי מתייחס בכלל למה שנתכב בשרשור הארוך הזה,שסטה לגמרי מהנושא המקורי והמדובר ועבר לפסים אחרים...
דבר שני,בקשר לזה שאתה אומר שאני מצטט.כשאני רואה תגובה איזושהיא שאני נוטה להסכים איתה,ואולי לפעמים לכתוב פרשנות משלי,אני כן נוטה לעשות.לי נראה שזה חלק מהדיון כאן בפורום-אם מישהו רושם תגובה,ואתה מסכים עם דעתו או חולק דעתו,זכותך לרשום זאת.אם זה מפריע לך או למישהו אחר כאן,אני אחדול מלעשות זאת,ואולי רק אכתוב בגדול את הפרשנות שלי ודעתי לעניין בלי לצטט ו/או לא יודע מה...
בקשר לזה שלהיות מקורי-אני משתדל ואני כותב גם דברים אישיים שלי עם פרשנות שלי.לפעמים אם אני רואה משהו שקשור לעיר שלנו או איזושהוא נושא מעניין באחד מאתרי האינטרנט,אני משתדל להביא זאת לאתר(או שאולי גם זה לא בסדר???).לפעמים אני רואה שיש 0 תגובות על נושאים שאני אישית ואני לא מתרגש מכך,אך לפעמים אני רואה שכן יש תגובות וזה כן משמח(כמו למשל על ניידת בדיקות המכוניות שהיתה ליד מגה לפני כחודש,שאז היו ישר תגובות שלך ושל צביקה ולעניין,וסימן שמדובר בנושא שהוא כן מעניין וזה משמח). היום בבוקר,למשל,כתבתי הודעה ועכשיו אני רואה שהיא נמחקה-זה משהו שהוא מעציב ומעצבן בעיני.העובדה שאתה לא יכול לערוך ו/או למחוק את ההודעות שלך ומישהו אחר כן יכול לפעמים לא נותנת לך מנוח! בחדוש יוני,למשל,היה ראיון שערך אלברט עם מפקד המשטרה החדש,ובו אלברט ביקש שהגולשים יכתבו שאלות למפקד התחנה.אני כתבתי תגובה די ארוכה של שאלות-שדברים שקורים בעיר שלנו(שאגב,דברים מקוריים שלי בלי ציטוטים )ומפריעים לי,ואולי גם לאחרים,וחשבתי שאולי בפי מפקד התחנה יש תשובות,אך עם כל הצער,אף שאלה ממה ששאלתי(והיתה אכן לא שאלה ומיטב ידיעתי גם לא שאלות תם),לצערי הרב-לא נשאלה,וזה גם מעציב...
בקשר לשאלות תם ולזה שאתה כותב שאני תמים-אולי אני עדיין צעיר ולא בגיל של הכותבים הותיקים פה,ואולי לי אין עדיין את אותו נסיון חיים כמו שיש לך או לאחרים,בוגרים ממני,ואולי זו הסיבה לכך שאתה רואה כל הזמן את התמימות שבי.אני,אגב אישית,לא מרגיש שאני תמים(אולי זה נראה כך מהצד),וגם אם אני תמים-לא נראה לי שזו תכונה שלילית.ואם אני כותב או שואל משהו,שאולי זה נראה תמים,לא צריכים לפסול את זה על הסף.גם לשאול שאלות זה בסדר,ואין בזה שום פשע אלא זה מראה על התעניינות וסקרנות.כמובן אם השאלה היא שאלה טיפשה,זה מראה על הטיפשות של השואל,אך רוב האנשים שואלים כי הם רוצים לדעת עוד ועוד.(אפילו על השאלה ששאלתי על החסימה של כביש עכו-נהריה קיבלתי תגובות שזו היתה שאלה דווקא בסדר...) לפעמים אנשים שואלים שאלות רטוריות,שהתשובה עליהם ידועה מראש,וגם אז זה לא פשע ולא ביג דיל גדול.
זה שכתבת שיש כותבים שלא נכנסים לפה בגלל המיאוס שיש פה-זה מעצבן ומעציב,ועוד יותר מעצבן שבמקום לדון לגופו של עניין,אנשים מתחילים לריב ולדון על הכותבים(ואולי זה גם גורם למיאוס,מי יודע???).היו תקופות שלא כתתבי בהן אפילו הודעה אחת גם בגלל חוסר הזמן שהיה לי,וגם(וזה יותר קרה במאי האחרון)בגלל שהחלה ירידה כאן אחד על השני בגלל סיבות כאלו ואחרות(שניתן לומר שהסיבה המרכזית לכך היא פוליטיקה-הבחירות הקרבות...) אגב יש שירשורים ונושאים שאני אפילו לא נכנסתי אליהם ולא קראתי אותם,ואפילו לא כתבתי בהן ולו תגובה אחת(וניתן גם לבדוק זאת),כי אותי אישית,זה לא מעניין(כמו למשל הנושאים הפוליטיים),ואפשר בקלות להפוטך דיון פורה שם לריב!
לסיום,אני שמח שאתה מחבב אותי מאוד ושאתה חושב שאני בחור מאוד חכם,וזה מחזק אותי,ואני גם מאוד מעריך ומוקיר אותך על פעילותך הרבה והחשובה,עזרא היקר,ולא חושב שאתה 'זקן' כלל וכלל(אתה צעיר בנפשך וברוחך!)
|
|
|