שי מנדלר כתב:
אילן, נכון, אתה צודק.... אני מת על העיר הזאת והכל נכתב מתוך דאגה לעיר..
אבל עם כל הכבוד, רמת איכות החיים פה מתחת לאפס...
עוד שנה וחצי בערך, אני אמור להשתחרר מהצבא ולחזור לעכו ועבודה ופרנסה לא תיהיה לי פה.
ואם תסתכל סביבך תראה ש-90 אחוז מתושבי העיר עובדים מחוץ לעיר ואפילו אתה אחד מבניהם.
ואם תסתכל על איזור מרכז העיר בו אני גר, אין אפילו זוג יהודי צעיר אחד שמתגורר כאן,
וגם גני הילדים בהם התחנכתי הפכו לגנים ערבים, כך שאין גני ילדים בסביבתי..
אוטוטו בית ספר "התומר" יהיה בית ספר ערבי, בקושי ממלאים שם כיתה א' בודדת אחת שבימים הטובים היו 3 כיתות א' בשכבה...
ומי כמוך יודע שבשעה 7 העיר נכנסת לעוצר ואין אנשים ברחובות.. חוץ מכל מיני חבורות שלא נעים להיתקל בהם..
אפילו חוף הים שהיה האטרקציה היחידה בעיר, פשוט חדל מלהתקיים... וספק אם יאשרו בעתיד את רחיצה במים
בקיצור, בתוך בחור צעיר שמתחיל לחשוב על העתיד, עכו אינה מופיע כיעד להתחיל בו את חייו ועתידו!
את האמת אתה צודק !!! ..
אני עכואי שבינתיים גר אצל סבתא החיפאית בחיפה כי אני לומד בחיפה ... ואת האצת חיפה עיר יותר חיה מאשר עכו ... כשאתה מסתובב בעיר בשעות הערב[בעכו] העיר מתה ... זה נכון שיש חבורות של צעירים שלצערי הם ערבים שעושים בלאגנים ולא נעים להיתקל בהם .. אבל אני אין לי שום בעיה איתם כי אני חזק מהם והם יודעים..
לעומת חיפה כל איש בשלו .. עיר שקטה יחסית לעכו מבחינת פשע וסמים .. ויש המון מקומות בילוי בעיר .. ואם נדבר על אזור הכרמל שהוא חי אך ורק בשעות הערב וזה מה שיפה בחיפה ... ומבחינת עיסוק בעבודה גם חיפה עולה על עכו בדבר הזה בכמה וכמה דרגות ...
אבל חבר'ה... אני אופטימי לגבי העיר שלי ...
עוד יבוא יום והכל יתוקן והעיר עוד תהיה במצב הרבה יותר טוב ממה שהיא היום !!
כי
עכו היא הבית של כולנו !!