|
לדורי
כשם שמר ידידי גרינברג אמר:-" אם הזעקה היא בכדי זעקה בלבד" הרי מנוע אני מלענות ,איני בנעליו או בכיסו של איש אך בכ"ז:
ראשית,ההשוואה מול יום בקאנטרי השיגה בדיוק את התשובה שביקשתי לקבל-אי אפשר להשוות בין מסלולים לא שווים- ההשוואה תהיה רלונטית רק שהתנאים הבסיסיים הם שווים. כשם שהקדמתי- הקיטנה היא בין ה-5 ל- 23 לחודש-3 שבועות (15 ימים נטו) מדובר בקייטנה מושקעת יחסית הכוללת ארוחת 10 לכל ילד ,כובע+חולצה הקייטנה כוללת מופע של עודד פז מהפיג'מות שהינו חביב הילדים, 5 ימי בריכה(שמן הסתם אין ברשות המתנ"ס ויש לה עלויות כניסה והיסעים),תוכנית לימודית שנבחנה ע"י משרד החינוך ואושרה, מדריכם שהוכשרו ונבחנו ע"י משרד החינוך ,תוכנית המרוץ למליון להכרת השונה בתחום עמים ותרבויות זרות לרבות מנהגים לבוש ומזון(אותו הילדים מכינים), דגש על זהירות בדרכים לרבות הצגה והדרכה של משטרת ישראל ועוד...
אם בדעתך לערוך השוואות כספיות הרי מציג אני בפניך עלויות קייטנות ברחבי הארץ(לא סביון וצהלה) שאני עשיתי בדיקה לגביהן ורמתם פחות או יותר מקבילה לתכנים אותם מעניק המתנ"ס בעכו:- למשל קייטנות מטה אשר וקרית ים -1000 ש"ח לקייטן כפר סבא- 1300 ש"ח רמת אפעל- 1995 ש"ח נוה נופש- 2510 ש"ח קיבוץ עינת- 2095 ש"ח טיולים ואטרקציות- 2510 ש"ח קבוץ עינת:- כדורגל-2110 ש"ח, שחייה-2460 ש"ח הגן התנכי-(שבועיים בלבד)-1080 ש"ח מתנ"ס בית הכרם- 1300 ש"ח קייטנת בית יצחק שער חפר- 1300 ש"ח קייטנת מועצה אזורית חריש-קציר- 1000 ש"ח קייטנת החברה להגנת הטבע-1600 ש"ח מתנ"ס שבזי-1300 ש"ח
פה התעייפתי.....
אין לי דבר וחצי דבר כנגד התרעומת שהינך מציג כלפי המחיר שהוא דבר מאד אישי אך במקום לבטל כלאחר יד דברי אחרים מוטב להיות קשוב ופתוח,קל להיות מלעיז קשה יותר להיות מבין ומקבל.
בנשימה אחת הפכת את המתנ"ס למקום עם ניהול כושל, תקנים מיותרים ועושה הון על חשבון העיריה. אינך מכיר אף קצה קציה של עובדה אחת ,וזרקת בוץ בפרצופם של אנשים יקרים.
הבאת מחירים של קייטנות זולות יותר,איני יודע מה התכנים בהם אך מאידך ברור ונהיר הוא שיש קייטנות זולות יותר ואף יקרות הרבה יותר אפילו בעכו שלנו(בדקת עלות בקיטנת דבי?)
יש אכן השתתפות כלשהי של העיריה והיא זו שהביאה להורדת המחיר ל-800 ש"ח משום שסך העלויות הינו גבוה בהרבה מכך ויש בעירייה נכונות לסייע כספית הרבה מעבר למה שנעשה למי שאכן נדרש לכך.
אפשר לעשות קייטנות זולות יותר,ריקות מתוכן עם סף דרישות נמוך מהקיים אך מאידך צריך להעמיד למבחן את נחיצותן ותועלתן. אם לוותר על קיומן של קייטנות רק משום עלותם זו סוגיה אחרת שאפשר לדון בה.
המתנ"ס מעמיד לרשות הקהילה חינוך ופעילות שהחינוך הפורמאלי אינו מתמודד עמן, משתדל שהפעילות תתאים לקהילה ולמעמדה הסוציואקונומי-לא תמיד ניתן, לא תמיד אפשרי אך מכך להסיק מסקנות על אופן ניהול המתנ"ס והתמודדותו להצלחת פעילות שכזו- עוד ארוכה הדרך.
איני עונה כמתנדב סתם, אני עונה כמתנדב בהנהלת המתנ"ס שהעובדות מעט יותר נהירות לו.
_________________ כעת הזמן להעיר את "היפיפיה הנרדמת" משנתה.
|