אני יוצא נגד הקמת מיליציות פרטיות של ראשי ערים בישראל.
יש משטרה בעכו.
נכון, היא משטרת דמיקולו, לא רוצה לעבוד, אבל לפקחים של העיריה אין סמכויות עיכוב ומעצר כמו שיש לשוטר.
אני יוצא נגד המצב שבו שמים מצלמות בעיר ואחר כך משתמשים בזה לעקוב אחרי מי שמעשן נרגילה, כאילו שזה עניינה של העיריה לחנך בני נוער לעשן או לא (מדובר בעישון טבק בריחות שונים, לא סם אסור).
עזרא כתב:
הלמו ידידי
ועל אף וכל הנאמר אני כן מצדד בדבר ולו בגלל הנושא שהינו חשוב לנו .
לשיטתך כל האירועים היו מחוייבים להיות מכוסים על ידי אנשי האבטחה ולא כך העינין .
אין בשום מקום בעולם שכל מטר יהיה מכוסה בשוטר/פקח .מה שכן יש תגובה לאירועים ואכן מחלקת הבטחון מגיבה לכל אירוע כאשר מתקבלת קריאה לטיפול מעבר למצלמות הפזורות .
לראיה קח דוגמה מפעילותי האישית במתנ"א .
אני שיושב בניידת מסייר על כביש מסויים והנה בקשר אני מקבל קריאה לנסוע לטפל באירוע או אז אני דרוך ומוכן וכך עושה . אם הייתי במקום לא היה צורך לקרוא לי כי אני במקום .
מה שלרוב לא קורה כיוון כשיש שוטר/סייר במקום בדרך כלל אין אירועים ואחרים מתנהגים אחרת מאשר מתחת לעין פקוחה .
כך בדיוק בעכו היכן שיש מצלמות יש פחות אירועים כי יודעים שיש עין שמשגיחה .ועין פקוחה ומשגיחה עולה כסף .
למה לא להיתגאות שיש לנו משטרה מקומית מסודרת עם מדים וכלים ?
עם היו מצוקמקים מה היה נאמר ? נראים כמו הפלנגות .
ואני בכלל שואל מה זול יותר פיקוח שפועל עד כמה שאפשר במניעת ונדליזם או תיקונם של הפריטים שניזוקו? שהרי הכל עולה כסף ואין כלום חינמי .
ראה הלמו ידידי לדעתי זו מחלקה אקסטרה .זוכר מה היה לפני שהוקמה? הוצאות העיריה בשל תיקוני הונדליזם היו יקרים מאוד מה גם תדמיתה של עכו היה ירוד בשל כך .
ואני מוסיף ושואל האם בכל ערי ישראל יש מחלקות שכאלה?
בטוח שלא .והיכן שיש , התוצאות בשטח .פחות הוצאות תיקון והחלפה.
מה לעשות שעכו היא עיר לא קלה שאט אט מתמתנת בזכות ראש עיר שכזה שאחד מהפרויקטים שלו זו מחלקת ביטחון .
לכן אני אומר כן ניתן כתף למחלקת הסיור והביטחון שלנו ולמעננו .
יום טוב עזרא
ולך ריקרדו למה אתה ממשיך להלין ?
האם חובה שתיהיה מחלקה שכזו על פי התקשיר בכל עיר? ממש לא .
יש מחלקת פיקוח שפנקסי דוחו"ת בידם (שזהו גם ערוץ לגבית כסף לקופת העיר)
.ואם יש אירוע ונדליסטי הם לא מטפלים ולא מגיבים .
אגב ,היה ראיון עם רון חולדאי במוצ"ש שאמר בפירוש
שאם לא היו דוחו"ת לעיריה היה קשה להיתנהל ולכן מחלקת הפיקוח בתל אביב היא קשוחה מאוד .אין מה לעשות על מנת לחיות צריך לאכול .
אני חוזר ואומר המחלקה הזו היא אקסטרה לעירינו .
בלוס אנג'לס מקום מושבך כרגע השלטון המקומי בנוי אחרת
לכן הינך רואה גם אחרת את המתרחש פה.
ביי