|
| עכונט כדרך חיים |
הצטרף: 11 יולי 2007, 11:56 הודעות: 3060 מיקום: בינתיים בעכו-אין משהו אחר...
|
IGAL1234 כתב: זה פשוט בושה איך שמתיחסים לרוסים והלא שומרי כשרות. למה אסור לו למכור בשר חזיר עם כל עכו כן מוכרים. למה בגלל 10 אחוז דתים צריך לעשות מה שברצונום לעומת 60 אחוז רוסים וקוקזים שרוצים לאכול מה שבא להם ולא לעשות מה שהדתיים רוצים וגם יש ערבים שאוכלים בשר חזיר אז אני שואל למה בגלל 10 אחוז דתים צריך לסגור את החנות? אז ראשית,אני חייב לציין שאני לא בן אדם דתי אלא יהודי שומר כשרות ועם זאת,אני בחיים לא אכלתי,ובחיים גם לא אוכל בשר חזיר,וכך גם הורי.אני והורי גם לא נולדנו בארץ,אלא דווקא ברוסיה,ועלינו ארצה בשנות ה-90(עליתי אז בן 5-איך שהזמן עובר מהר...). כשאני רק שומע את המילה חזיר,אני נתקף בבחילה,אז אני לא אדבר כבר על לאכול אותו(שזה בעיני חטא גדול...) בעיני מכירת חזיר היא פגיעה ברגשותיהם של כלל הציבור היהודי שומר כשרות ומסורת(ולאו דווקא בציבור הדתי),וגם בציבור המוסלמי שבשבילם החזיר הוא גם לא כשר.אנו חיים במדינת ישראל שהיא מדינה יהודית,ובה יש בנוסף גם מיזוג של כל הדתות,ביניהם האיסלאם,ועל כן מכירת חזיר היא מעין תקיעת סכין לדי הרבה אנשים. אני אישית בחיים לא אתקרב לחנות שמוכרים בה אוכל לא כשר,וביניהם כמובן חזיר,שלצערי,יש לא מעט חנויות כאלו בעכו ובישראל בכלל(אני אישית ראיתי במרכז מסחרי רסקו חנות שעליה כיתו בגדול-לא כשר).חבל מאוד שהרוב של אותם חנויות הוא חנויות רוסיות דווקא(בחנוית קווקזיות-הרוב הוא אוכל כשר ממה שאני ראיתי) טוב יעשו אם יסגרו את כל/רוב החנויות שמוכרות אוכל לא כשר,ואולי ההודעה הזו תיתן גם מעין דחיפה לכך. האמת היא,שטוב לדעת שהחנות החדשה שנפתחה מוכרת אוכל לא כשר,כדי שאני או הורי חלילה לא נכנס לקנות גם אם משמועות שמענו שהמחירים שם דווקא לא רעים-שיורידו את החזיר,ואז הכל יהיה בסדר,ואם לא-שיסגרו את החנות כולה!!!
|
|
|