לא נאמרה מילה אחת שפוגעת אלא רק אמת ונתונים רשמיים של משרד החינוך. נכון, לפעמים האמת כואבת. אני מרגיש חובה להגיד בפנים את האמת ואין לי דבר נגד שמיל באופן אישי.
לגבי גב' אורית אסייג, מנהלת אגף החינוך, בשנה שעברה כשהנתונים הראו 5% ירידה בבגרויות בעכו, גב' אורית הגנה על נתון זה ואני לא התערבתי למרות שידעתי שהיא מקשקשת. השנה, עוד ירידה של 5% בבגרויות. לפי נתונים רשמיים של משרד החינוך אנחנו מתחת לממוצע הארצי ולנקרי ללא בושה יחד עם הדיון שלי על הבגרויות ועל רמת החינוך בעכו מביא הצעת החלטה להעלות את המשכורת לגב' אורית אסייג בצורה משמעותית. אני לא אהבתי את הרעיון והערתי שזה לא הזמן לתת מתנות והעלאות במשכורות לראש מנהל החינוך כשאנחנו מתחת לממוצע הארצי. גב' אורית אסייג התחילה את דבריה בכך שהיא לא רוצה להתייחס לדברים פופוליסטיים. זה הרגיז אותי. הערתי לה שהמינוי שלה הוא מינוי פוליטי כי היא הגיעה למחלקת החינוך בעיריית עכו לאחר שניהלה במתנ"ס גן.
אני חוזר ואומר שאין לי שום דבר אישי נגד שמיל אך לא נראה לי שזה מכובד להביא תלמידים שידברו בשבחו של מנהל בית ספרם ויגנו עליו.
עיקרון הדיון וההצעה לסדר שלי בשנה הקודמת והשנה נועד להגביר את המוטיביציה ולהעלות את הבגרויות כדי שיהיו מעל לממוצע הארצי ולא מתחת לממוצע הארצי. אגב הבטחתי לשמיל בישיבת המועצה שאם בשנה הבאה תהיה עלייה של 10% באחוזי הזכאים לבגרות בעכו, אני ארים אותו על הכתפיים מחדר המועצה עד לרכבו.
שאילתא נוספת שלי נידונה בנושא שכונת הבוסתן הכרם ג'. לפני למעלה מ- 4 שנים זכה הקבלן עבאדה במכרז לקניית קרקע ממנהל מקרקעי ישראל לבניית שכונת הכרם ג'. עיריית עכו, במתן הרשיונות לבניית השכונה, לא הגבילה את זמן בניית השכונה. הבנייה נמשכת כמעט 4 שנים ולא נראה לי שהיא עומדת להסתיים ב- 3 שנים הקרובות. חב' עבאדה בונה בשיטת הסלאמי - בית, בית ולא את כל השכונה במכה. אם העירייה היתה מגבילה את תקופת הזמן הבנייה היתה מסתיימת כמו בערים אחרות בהן שכונות קמות תוך שנתיים. נכון להיום, לפי נתונים של דיירים, דירות שנמכרו ב 500,000 ש"ח נמכרות היום ב- 900,000 ש"ח. דירות פרטיות שנמכרו ב 1.1 מליון ש"ח נמכרות היום בכמעט 2 מליון ש"ח. נכון שהיתה עליית מחירים בכל הארץ אבל מדוע עלייה כ"כ גבוהה? כתוצאה מעלייה זו הרבה צעירים שחשבו לרכוש דירה בעכו, נטשו את העיר כיוון שלא עמדו בסכום הנדרש לקניית הדירה.
הצעתי בהזדמנות זו, שהעירייה תזמין חוו"ד חיצונית שתבדוק את נושא התשתיות, הכבישים והפיתוח של שכונה זו היות וקיבלתי תלונות רבות בנושא.
בכבוד רב, שלמה פדידה, חבר מועצת העיר.
|
|