הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18780 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
ד"ר ישראל בן דור שלח לעכונט : ====================================== מכלוף אלדאודי, החכם-באשי האחרון של עכו
שלום, השנה מלאו 100 שנים למותו של מכלוף אלדאודי (1825 – 1910) החכם-באשי של עכו והצפון בשנים 1890 – 1910.
מכלוף נולד במראקש ועלה עם משפחתו בנעוריו, בשנת 1837. ברשות המשפחה מסמכים מפעילותו הענפה וזכרונות שנכתבו על ידי בנו, סלים (שלום) אלדאודי (1870 – 1952), שהיה מורה לערבית ועברית ותרגם את "אהבת ציון" של אברהם מאפו לערבית.
שלום היה הסבא שלי ומכלוף, אביו, הסבא רבא. נראה לי ראוי ביותר, שבשנת המאה למותו, תיערך בעכו תערוכה של המסמכים. בית הסראיה, שעבר שיקום, נראה לי מאוד מתאים כי שם נפגש מכלוף פעמים רבות עם הקימקאם כדי לפעול לטובת היהודים במרחב שתחת אחריותו: עכו, צידון, צפת וטבריה.
אני מורה להיסטוריה ומזרחנות, גר במצפה טל-אל והמורשת של המשפחה יקרה לליבי. על החומר מופקדים בני הדודים שלי, רונית ושלום דאודי (אחים) ואנחנו עובדים יחד לטובת נושא חשוב זה. שלום דאודי איתר את קברו של מכלוף אלדאודי בבית הקברות העתיק בצפת.
אשמח לדעת מה דעתכם והאם ניתן לקדם את הצעתי. מידע מפורט בנושא נמצא בספרו של יהושע לוריא, עכו עיר החומות, ירון גולן, ת"א (2000) עמ' 187 – 202. מצורפת תמונתו של החכם באשי.
ד"ר ישראל בן דור bendoric@bezeqint.net תמונה בטעינה