חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 09:31

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עדכון -שידור TV גם לנושא :"זכאות לתעודת בגרות-תעודת עניות"
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2009, 08:05 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

אלברט,

פירסמת כתבה שעכו ערוכה לפתיחת שנת הלימודים

שאלתי: האם בכל זאת יהיה ראיון עם ראש העיר?אם כן הייתי שמחה

לשאול כמה שאלות....

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2009, 08:55 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

אלברט לוי כתב:
חדווה שלום רב ,

ברור שאין עדיין תשובות לכל מערכת החינוך בעכו ועל כן ,
יתקיים ראיון עם ראש העיר שמעון לנקרי ביום ראשון הקרוב על כל מערכת החינוך - וישודר לפני פתיחת שנת הלימודים .
במידה ויש לך שאלה לראש העיר , הנה ההזדמנות לשאול כאן דרכי .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 אוגוסט 2009, 12:25 
עכונט כדרך חיים

צפיתי בראיון עם שמיל,ומה שיש לי להגיד זה שיהיה לו ולכל הצוות הצלחה רבה עם פתיחת שנת הלימודים,ושכל היעדים הרבים שהוצבו,התממשו על הצד הטוב ביותר!והכי חשוב כמובן זה העלאת אחוז הזכאים לבגרות,וגם נושא המשמעת שממה שאני רואה ושומע-נמצא לצערי רק בירידה!

לקראת הראיון עם ראש העיר לקראת פתיחת שנת הלימודים יש לי מס' שאלות.איני יודע אם ראש העיר הוא הכתובת לכך,אך בכל זאת אשאל...

ראשית,עניין שנדון כאן בפורום בנושא לימודי עכו כמקצוע לבגרות.
זה מה שכתבתי והעלתי אז בפורום:

ציטוט:
בביה"ס היסודי בכיתה ג' או ד' למדנו על עכו במסגרת שיעור מולדת,אם אינני טועה שנה שלמה אפילו...
רכשנו אפילו ספר מיוחד בנושא עכו...
זה נתן לי להבין את משמעות שם העיר בה אני גר ועוד דברים חשובים ומעניינים.
אם יוסיפו את זה לבחינת בגרות במסגרת שיעורי היסטוריה(או אולי אפילו של"ח ששם גם היתה לנו התייחסות מסוימת לעכו)אז זה יהיה רק מבורך.
אולי עדיף שבבחינת הבגרות תלמידי כל עיר יבחנו על העיר בה הם גרים-תלמידי עכו על עכו,נהריה על נהריה,חיפה על חיפה וכך הלאה,ואולי אפילו תהיה להם בחירה של עיר נוספת או שניים להבחן עליהם-זה יהיה בעיני נהדר וזה רק יחזק את ידיעות התלמידים בעיר בה הם מתגוררים ואולי אף בערים אחרות,וכך אולי ילדי עכואים שעברו לעיר אחרת יוכלו להבחן גם על העיר עכו...

viewtopic.php?f=11&t=17682

שנית,
איני יודע איך המצב כיום אך אני אתייחס למה שהיה בשנת 2003 כשאני סיימתי את לימודי התיכון.
למדתי בבגרות מורחבת,והיתה לנו בחירה של מגמות-2 מגמות של 5 יח"ל.אני אתייחס כאן לבחירה הראשונה שהיתה,והיא בין שאר המקצועות-בין ביולוגיה לפיסיקה.אני מאז ומעולם אהבתי ביולוגיה מצד אחד,ומצד שני פיסיקה הוא גם מקצוע מאוד חשוב,שיותר מאוחר נוכחתי לדעת עד כמה הוא חשוב,ולכן ההתלבטות היתה גדולה.בכיתה ט' עוד לפני המעבר לתיכון ביקשנו מס' תלמידים שיאשרו לנו ללמוד את 2 המקצועות-פיסיקה ברמה של 5 יח"ל,ביולוגיה ברמה של 3 יח"ל ועוד מקצוע מבין המקצועות של קבוצת הבחירה השניה(ששם כמעט ולא היתה התלבטות).אגב,תוכנית כזו היתה מספר שנים לפני שעברתי לתיכון.בסופו של דבר לא אישרו לנו את התוכנית בטענה כי יווצר עומס של שעות...
בסופו של דבר הלכתי עם הלב ובחרתי ביולוגיה,אך לאחר שסיימתי תיכון הבנתי עד כמה שמקצוע הפיסיקה הוא מקצוע חשוב כי הוא התנאי לקבלה לרוב הפקולטות בטכניון,ומי שלא למד פיסיקה ורוצה להתקבל לטכניון-או שצריך לעשות מכינה של שנה שלמה או ללמוד פיסיקה בשנה הראשונה של הלימודים בטכניון עם כל הלחץ של לימודי שנה ראשונה בטכניון.
והשאלה שלי-למה מקצוע הפיזיקה,שחשיבותו די רבה,הוא לא מקצוע חובה לבגרות לפחות בכיתות הגבוהות של בגרות מורחבת???
שוב,אני מתייחס כאן למצב שהיה לפני 6 שנים-איני יודע מה המצב כיום.אולי כיום המצב קצת שונה כי אני שמעתי וקראתי עך כך שרוצים לעשות כיתה מדעית ואקדמית בחטיבה העליונה.אך אם לא-חשוב שיתנו את הדעת ללמד פיסיקה ברמה של 5 יח"ל כמקצוע חובה לבגרות בדומה למתמטיקה ואנגלית!!!

ולבסוף,למה מגמת מכונות קיימת רק בבגרות מלאה וחלקית ולא קיימת בבגרות מורחבת בכיתות הגבוהות בדומה לאלקטרוניקה,גרפיקה,חשבונאות???

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 אוגוסט 2009, 13:02 
עכונט כדרך חיים

ועוד משהו-למה אין בעכו מגמה של הנדסת בניין/אדריכלות לבגרות כמו שיש בתיכונים אחרים(קריות למשל)???

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2009, 00:40 
עכונט כדרך חיים

בשידור של הראיון עם שמיל הועלה נושא הענקת תעודה או תגמול למורים מצטיינים,ואני כן חושב שזה רעיון נהדר כפי שיש במספר מקומות עבודה כמו למשל מוקדי ש"ל שבהם נותנים בונוסים על עמידה ביעדים-גם צריך גם לתגמל מורים מצטיינים ולהשיג מסקנות כלפי מורים שלא מספקים את הסחורה,פשוטו כמשמעו...

להלן קישור להתייחסות מורחבת שלי בנושא זה בפורום אחר:
viewtopic.php?f=27&t=17658
viewtopic.php?f=27&t=17658&p=87066#p87066

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2025, 03:18 
עזרא אחי אל תתערב :lol: :lol: :lol:

דו"ח: ירידה בשיעור היכולים להתקבל לאקדמיה

משרד החינוך ממשיך לפרסם דו"חות החושפים את ההידרדרות בבתי הספר: הפעם מדובר בירידה בכמות הזכאים לבגרות המאפשרת קבלה לאוניברסיטאות. מהנתונים עולה עוד כי המסלול החקלאי נמחק כמעט לחלוטין מבתי הספר

התלמידים אולי זכאים לבגרות - אך שיעורם של אלה היכולים להתקבל עם בגרות "איכותית" ללימודים גבוהים - נמצא בסימן ירידה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3777342,00.html

התמונה מתחילה להיות ברורה יותר ולצערי משקפת את מה שאמרתי בתגובותי כי יש לקבל עוד נתונים כדי להפיק תובנות מהנתונים

להזכירכם
היו רשויות שהתגאו במס' הזכאים-אמרתי כי מס' הזכאים אינו משקף את השגי התלמידים כי יהיו כאלו שהתעודות שלהם אינם מספקים את רף הכניסה לאקדמיה

כלומר מס' הזכאים אולי גדל -שיעשו תיירה מהם :lol: :lol: :lol:

והנה עוד נתון שהרי אמרתי שישנם מקצועות חשובים שנעלמו וחבל
" מהנתונים עולה עוד כי המסלול החקלאי נמחק כמעט לחלוטין מבתי הספר "

המסקנה שלי נשארה
חשוב להעלות את מס' הזכאים לבגרות איכותית אך לא במקום וויתור על הישגים מקצועיים אחרים שעלולים לפגוע בתעשיה ובכל תחום מקצועי אחר.

הוקפץ לאחרונה על ידי Anonymous בתאריך 21 ספטמבר 2025, 03:18.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: