ח"כ זכור מעכו לשר דיכטר: להציב שוטרים בכבישים בכדי למנוע יידוי אבנים נגד הרכבים הערבים
ח"כ עבאס זכור (רע"מ-תע"ל) שלח מכתב לשר לביטחון פנים אבי דיכטר, שביקש בו להציב שוטרים בערב כיפורים בצמתים הצמודים לישובים יהודיים שבהם חולפים רכבים של ערבים, בכדי למנוע מקבוצות של צעירים יהודים יידוי אבנים לעברם.
כמו כן, ח"כ זכור שלח העתק ממכתבו להרב עמאר שלמה משה - הראשון לציון הרב הראשי לישראל, וביקש שאנשי הדת היהודים יגנו תופעה גזענית זו, והוסיף: "אני יודע היטב כי הדת היהודית וההלכה היהודית אינן מאפשרות מעשי שנאה כאלה ביום הכיפורים".
במכתבו לשר ביטחון הפנים כתב ח"כ זכור:
" בכל ערב של חג הכיפורים ובאותו יום בכל שנה, אנו עדים לתופעה לאומנית מסוכנת ומדאיגה שהולכת וגוברת של צעירים יהודים המתקהלים בכניסות ויציאות של היישובים היהודיים וממתינים לכל רכב ערבי חולף וממטירים אותו באבנים וכל מיני חפצים בכדי לפגוע באותם אזרחים ערבים תמימים, בלי להבדיל בין זכר לנקבה, ובין תינוק לזקן.
והאבסורד הוא שבכל שנה התוקפנות האלימה והגזענית הזו חוזרת על עצמה בלי שאף שוטר אחד יתערב ויפזר את ההמונים התוקפנים והגזעניים האלה, למרות התלונות הרבות המגיעות לתחנות המשטרה, דבר שדוחף את הציבור הערבי להאמין כי המשטרה בכוונה מלאה נותנת לאותם צעירים יהודים את חופש הפעולה לתקוף ולחבל באותם תושבים ערבים תמימים שחולפים במקום.
אדוני השר, אני פונה לכבודך, ולכל אנשי הדת היהודים, ולכל הגורמים במדינה, ולתקשורת הישראלית, לגנות תופעה גזענית זו, ואני יודע היטב כי הדת היהודית וההלכה היהודית אינן מאפשרות מעשי שנאה כאלה ביום הכיפורים.
לכן, הנני פונה לכבודך בכדי להציב בערב כיפורים שוטרים בצמתים הצמודים לישובים יהודיים שבהם חולפים רכבים של ערבים, בכדי למנוע את האסון הבא".