פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר 2005
נפתח אתמול יום שלישי 18/10/05 .
אל הפסטיבל הגעתי בשעה 18:00 הסתובבתי לי עם חברה בין החומות של העיר העתיקה . היה נחמד להתערבב עם המוני המבקרים שהגיעו מכל הארץ ואף מחו"ל. ביקרתי בגלריות בתוך הגנים של האולמות ונפעמתי מהפסלים והתמונות המרהיבות שהיו במקום. בין הדוכנים בעיר העתיקה הייתה מאין תחרות על מכירת דברי מתיקה, מיץ רימונים, סחלב חם. היו אף דוכנים למכירת תכשיטים ומתנות. במקצה אחר היו דוכנים נוספים של תכשיטים, בגדים, קעקועי חינה ועוד ועוד. בשדרת החומוסיות אכלתי חומוס אצל סוהילה, במקום עברו סוסי פוני אשר הרכיבו את הילדים הקטנים ונתנו מעט שקט ונחת להורים. ואז הגיע שיא הערב מופע הפתיחה אשר התקיים בבית ספר לקציני ים עכו. נכחו ונאמו : כבוד ראש העיר מר שמעון לנקרי, יו"ר הפסטיבל מר אלברט בן שלוש, כבוד שר הפנים - אופיר פינס פז , כבוד שר התשתיות - בנימין בן אליעזר (פואד).
את המופע פתח הצייר על החול יבגני אשר ביצע ציורים לקטעי קישור ובהם צייר ציורים של אנשים, יונת שלום, וסמלים של דו קיום (אני הייתי מוקסמת).
הופיעו גם קולות אורט אשר נתנו מופע שירים וריקודים בשפה העיברית , ערבית ואנגלית, ואף הוקרנו תמונות של עכו בשיא יופייה והדרה. אחריהם הופיעה הזמרת עמל מורכוס בשלוש שירים בערבית. הוענקו תעודות וגביעים ליקירי הפסטיבל. ואז מר שמעון לנקרי פתח את טקס הפסטיבל במופע זיקוקים עשיר ומפואר שנמשך מספר דקות. שיא המופע היה הופעתה של הזמרת הגדולה והענקית מכולם ריטה.
היא העניקה הופעה מרשימה ומיוחדת ושיתפה גם את הקהל והייתה לפי דעתי עוצרת נשימה, מרגשת, ומדהימה.
באמצע ההופעה העלתה ריטה את הזמרת העכואית עטר פסח בת - 19 שבעבור תושבי עכו פשוט גנבה את ההצגה באומץ הרב שהיה לה לעלות לבמה ולשיר לריטה ולקהל שיר של ריטה, קולה היה מיוחד ומרגש ומובטח לה עתיד מזהיר ומרשים בתחום המוסיקה.
מקווה לכל הנוכחים שנהנתם והפסטיבל נמשך עד יום שישי, אז גשו לפסטיבל ותהנו והמלצה קטנה קחו איתכם עליונית כי די קריר בערב.
_________________ ספר - כל ספר הוא עולם בפני עצמו
|