חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 16 יוני 2025, 17:33

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בית המשפט דחה תביעת לשון הרע שהגיש בן עזרא נגד עיריית עכו
הודעהפורסם: 19 דצמבר 2016, 21:54 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

בית המשפט דחה תביעת לשון הרע שהגיש בן עזרא נגד עיריית עכו וחייב אותו בהוצאות משפט

שופט בית משפט השלום בעכו איברהים בולוס דחה תביעת לשון הרע שהוגשה נגד עיריית עכו על ידי ישראל בן עזרא, עובד עירייה לשעבר ומי שהתמודד לראשות העיר עכו. השופט חייב את בן עזרא לשלם לעירייה הוצאות משפט ושכר טרחת עו״ד בסך 5,000₪ ומע״מ.
בפסק דין קבע השופט : ״עמידתי בהרחבה על גרסת התובע מיועדת להסביר ולבסס את מסקנתי כי גרסתו חסרת ההיגיון והמשופעת בתהיות מחזקת ותומכת בעמדת העירייה״.

התביעה עסקה בפרסום בעיתון מקומי בגין תלונה שהגישה היועצת המשפטית של העירייה עו״ד כנרת הדר נגד בן עזרא בחשד להוצאת כספים שלא כדין מקופת העירייה עבור בניית מונומנט ״צדק לכל״ לזכרו של עמוס ברנס ז״ל.

לטענת עו״ד הדר, במכתב שקיבלה מהקבלן שביצע את העבודה עבור העירייה נטען כי לאחר שהגיש הצעת מחיר לביצוע העבודה, ביקש ממנו בן עזרא להוסיף להצעת המחיר 10,000 ש״ח ומתוכם לשלם לבתו (של בן עזרא) 8000 ש״ח כנגד חשבונית עבור העיצוב, וכך היה.
בפסק דין קבע השופט : ״אין מי שיחלוק אודות זכות הציבור לדעת אשר התרחש מאחורי הקלעים בתכנון והקמת פרויקט זה, הדבר הינו נכון שבעתיים שעה שעסקינן בפרויקט שהוקם ומומן מכספי הציבור״.

בעוד שהעירייה טענה לחשד להוצאת כספים שלא כדין טען התובע כי פעל כדין ובהתאם לנהלים.
בפסק דין קבע השופט : ״ דעתי היא כי העירייה אכן הניחה והוכיחה ברמה הדרושה תשתית עובדתית התומכת בגישתה ומלמדת כי הפרסום נשען על האמת העובדתית שהיתה ידועה לה באותו שלב״,
כמו כן קבע השופט : ״אגב על אף שהדבר אינו דרוש, אמת זו עד כה הינה איתנה ויציבה משלא התבררו עובדות, גם לא בדיעבד, שיערערו אותה״.

בעניין הסברו של בן עזרא על מעורבות בתו בעיצוב המונומנט פסק השופט: ״זו הגרסה שהתובע מסר והאמת תיאמר שקשה עד מאוד לקבל גרסה זו שבעיני הינה תמוהה עד מאוד. התובע ראה לערב את בתו רק משום שהבחין בכך שהקבלן מתייחס באופן שונה לנשים, והאחרון מרוב שמחה אימץ ללא היסוס את הרעיון ואף הציע מרצונו תשלום כספים לבת האדריכלית״.

השופט תהה כיצד לא טרח בן עזרא שהופקד על הפרויקט ליידע מי מהגורמים המוסמכים בעירייה על כך שבתו צפויה לקבל כספים מהקבלן שמבצע את העבודה עבור העירייה.
בפסק דין קבע השופט :״ מכל אלה, דעתי שהתובע לא דייק בדבריו. התהיות, חוסר ההיגיון, המחדלים והפרכות עליהם הצבעתי לעיל נוטלים רבות מעוצמת גרסתו״.
קישור לפסק הדין של בית המשפט מתוכו נכתבו הדברים הנ"ל ( 19 דפים עם סיפור מעניין ) :

http://www.akkonet.info/psak-din-benezr ... 2-2016.pdf

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בית המשפט דחה תביעת לשון הרע שהגיש בן עזרא נגד עיריית עכ
הודעהפורסם: 20 דצמבר 2016, 19:40 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

תגובה על פסק-הדין

תבעתי את עיריית עכו על השמצה ו"לשון-הרע".
מיד, בטרם תחילת המשפט, עורך דיני ביקש מהשופט בולוס, להעביר התיק לשופט אחר – ואנחנו ידענו למה – אך הוא סירב!

במשפט, השופט קיבל את עמדתי, לפיה הפירסום שנעשה ע"י העירייה – באמצעות היועצ"מ – נופל בגדר
"לשון-הרע". אך הוסיף וקבע כי העירייה הוכיחה את "תום-הלב" מבחינה משפטית ועל כן דחה את התביעה שלי לפיצוי. זה כמובן מעורר גיחוך רב, כי לגורמי ההנהגה בעירייה שמצטיינים בזדון......
בכל אופן זאת רק ההתחלה, כי אני כמובן מגיש עירעור.
ניסו לשכנע אותי לא להגיש תביעה בעכו. בדיעבד ברור לי שזאת הייתה טעות שלא ניגשתי לבית-המשפט בקריות.
יצויין שביום חמישי האחרון, רה"ע הצהיר בבית-המשפט שלא היו לו טענות ואין לו טענות כלפיי עד היום הזה ושהוא השקיע כ-80 אש"ח בעתירה לבג"צ, כדי שאמשיך עבודתי – אחרי גיל פנסייה. אלא שיש בעירייה גורמים שליליים שבצדק לא רצו שאהייה בעירייה – והם יודעים למה....
נציגת העירייה הטעתה ולא אמרה אמת, באופן סיסטמתי - שקרים שלצערי השופט קיבל.
בנוסף, עובדה היא שהיועצ"מ ניסתה לסבך אותי בסמוך לבחירות ולכן הגישה תלונה הזוייה למשטרה שלאחר בדיקת העניין סירבה לפתוח תיק נגדי.
היועצ"מ העידה בבית-המשפט שמעולם לא נטען שאני הפרתי אמונים או לקחתי חלילה כסף (וזה מופיע גם בכתב-ההגנה של העירייה סעיף 32), אך לעומת זאת בעיתון, העירייה פירסמה וכן האשימה אותי כאילו ומעלתי באמון ובכספים – כל זאת כדי לפגוע בתדמיתי בזמן הבחירות.
כל פסק-הדין הזה "מריח" רע מאד וזה מסוג הדברים שגרמו לאובדן אמון מוחלט של הציבור במערכת-המשפטית.
אני משוכנע שישנם בעירייה 2 רשעים (רה"ע לא ביניהם) שעולזים, אך אני מרחם עליהם ואין לקנא באף אחד מהם - הרי ידוע לנו שיש חקירות, דברים צצים ויצוצו – לבטח לא ישנים טוב בלילה.
צר לי על עכו שאלה מנהיגיה, אך אני משוכנע שבוקר אחד נתבשר שהחקירות נשאו-פרי.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 19:30 

בכתבה כאן, של אלברט לוי רואים עיוות מוחלט ומגמתיות אופיינית!
"במקרה" אלברט לא ראה, לא רק סעיף אחד אלה שלושה סעיפים שבהם השופט חוזר שוב ושוב שמדובר ב"לשון-הרע" מצד העירייה וכשמדובר ב"לשון-הרע", מדובר בפירסום שאינו אמת ושההאשמות היו האשמות-שווא – כלומר עלילה!
השופט דחה האפשרות לקבל פיצוי, כי לטענתו לא הוכח זדון.
זה בהחלט הזוי, כי למרות שהמשטרה לא רצתה לפתוח תיק, כי לדעתם לא הייתה לכך עילה, בכל זאת פירסמו - ועוד פעמיים – רק כדי שהדברים ייראו אמיתיים שכאילו מעלתי-באמון ובכספים חלילה ואפילו הגזימו וכתבו שיתבעו ממני כסף חזרה.
אם חלילה הייתי מועד, היו מגישים נגדי תביעה, אך בפועל, לא העזו לתבוע אותי – וברור למה!....
היועצ"מ לא בדקה את הדברים. פשוט השמיצו ואכן השיגו מטרתם ופגעו בתדמיתי קשות – בזמן הבחירות.
בינתיים, בכתבה של אלברט לוי לא מובא העיקר ש: מדובר "בלשון-הרע" ועלילה – כי הרי זה פוגע בהנהגה בעירייה! מתוך דבריו אפשר להבין שחלילה חטאתי ומעדתי.
אז אלברט לוי, מלבד בריאות חשובה גם האמינות!
להלן סעיפים בפסק-הדין:
סעיף 36: "מכל האמור, מקריאה זהירה לפירסום, דומה כי מתבקשת מאליה המסכנה שפירסום זה נופל בגדר "לשון-הרע" שכן הפירסום המציג את התובע כמי שמעד בתפקידו ונהג שלא כדין בכספי-הציבור", מהווה בעיני כל אדם רגיל וסביר "לשון-הרע""
סעיפ 39: "משלא הוכחש תוכן הפירסום עצמו, ומי שהגעתי למסקנה שיש בדברים משום "לשון-הרע", עובר הנטל לנתבעת"........
מה לא ברור? הרי ברור מהפסיקה שההאשמות והפירסום היו חסרות בסיס וממילא זו עלילה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 דצמבר 2016, 22:31 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ישראל ,
טוב שהגבת אתמול לפסק הדין וטוב שהדגשת עוד נקודות היום.
יש 61 פסקאות בפסק דין ולא פורסמו כל הפסקאות וטוב שהדגשת את סעיף 36 וסעיף 39 , זה בסדר וזה לגיטימי .

זה פסק דין ארוך ביותר עם 19 דפים ולקשה לגולש ממוצע לעבור על 61 סעיפים ב 19 דפים . מצד אחד לא כתבתי על סעיף 36 ו 39 ומצד השני לא התייחסתי לסעיף 43 וסעיף 44 , אי אפשר לכתוב 19 דפים בשביל זה פרסמתי את הקישור לפסק דין -
מה שחשוב לגולש זה הסיכום בפסק דין וכך מקובל להביא תמצית וסוף דבר וזה מה שפורסם מתוך פסק דין , בלי להביע דעה .
אם אני נדרש להביע את דעתי וזה לא מה שעשיתי בכתבה בה נכתבו דברים מתוך הפסק הדין , אז דעתי היא שאני מאמין לך שאתה אדם ישר ואין בך זדון .
זה לא המצב שהייתה תביעה נגדך חלילה , אתה הוא זה שתבעת את מקום עבודתך את עיריית עכו , את הממונים שלך לשעבר על לשון הרע והשופט נדרש לתת תשובות לטענות שלך וזה מה שפורסם . מה שהוספת הוא חשוב לתמונה הכוללת וטוב שכך .

כפי שפורסם תחילה , יש את כל התשובות בקישור לפסק הדין של בית המשפט מתוכו נכתבו גם הסעיפים 36 ו 39 :

http://www.akkonet.info/psak-din-benezr ... 2-2016.pdf

Akkonet
akkonet@gmail.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 דצמבר 2016, 12:32 

אלברט היקר,

אני שמח ומעריך שעשית מעשה הגון בכך שהגבת פה, כדי להבהיר שאתה, כמי שמכיר אותי "מאחורי-הקלעים" עשרות שנים, יודע שאני ישר באופן מוחלט!
כתבתך לא הייתה הגונה, משום שלא הבאת את הדבר החשוב ביותר שמדובר בעלילה שהעלילו עלי - על כך השופט חזר 3 פעמים (מה שהוא דחה זה את תביעתי לפיצויי) ואתה הרי יודע שאמינות מעל לכל!
כך קורה ולא במקרה שהכתבה שלך כוונה כדי לפגוע בי ומעודדת חלק מהנהגת-העיר שהורסת אותה ומזיקה לרה"ע. אתה מתעקש לא להבין שאתה עוזר לגורמים הלא נכונים. בלי כוונת זדון חלילה, אתה פוגע בעיר ועתידה.
בחיים צריך לעשות ניתוח שכואב בטווח הקצר, כדי להבריא לטווח הארוך ולהציל את העתיד.
חשוב לציין שרה"ע שמעון לנקרי, בעדותו בבית-המשפט (לפני כשבוע) חזר והדגיש ש: "לא היו לי כל טענות נגד בן-עזרא ואין לי טענות עד היום!.... להיפך, אני שילמתי כ-80 אש"ח לבג"ץ כדי להמשיך עבודתו....."

ראוי שאת 2 תגובותיי תכניס גם לפייסבוק של עכונט, כדי למנוע עיוותים ועוולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יולי 2017, 15:30 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את ערעורו של ישראל בן עזרא נגד העירייה וחייב אותו בהוצאות משפט.

"האם יש ממש באמירה כי התגלו ממצאים חמורים על התנהלות שלא כדין לכאורה של המערער? לדעתי התשובה לכך חיובית באופן ברור", דברים אלה כתב שופט בית המשפט המחוזי בחיפה אמיר טובי שישב בהרכב בית המשפט אשר דחה את ערעורו של ישראל בן עזרא נגד עיריית עכו בעניין תביעת לשון הרע שנדחתה בבית משפט השלום.

בית המשפט חייב את בן עזרא לשלם לעירייה הוצאות משפט בסך 20,000 ₪ בצירוף מע"מ.

תחילת הפרשה: לבית משפט השלום בעכו הוגשה על ידי בן עזרא, עובד עירייה לשעבר תביעת לשון הרע נגד העירייה, במסגרתה ביקש לחייבה בחצי מיליון ₪ וזאת בגין פרסום בעיתון מקומי על תלונה שהוגשה במשטרה נגדו על ידי היועצת המשפטית של העירייה לאחר שנתגלו בפניה ממצאים חמורים על התנהלות לכאורה שלא כדין.

כזכור, בסמוך לפרישתו של בן עזרא מהעירייה, הוטל עליו ביצוע פרויקט להקמת פסל לזכרו של עמוס ברנס. מהשתלשלות העניינים, כפי שהוצגו בפסק הדין בבית משפט השלום, שדחה כאמור את התביעה עולה, כי בתחילת חודש אפריל 2013 הגיע קבלן למשרדה של עו"ד כנרת הדר, היועצת המשפטית של העירייה וטען בין היתר, כי לאחר שהגיש הצעת מחיר לביצוע עבודת הפסל, ביקש ממנו בן עזרא להוסיף להצעתו סך של 10,000 ₪ מתוכם ישלם לבתו (של בן עזרא) 8000 ₪ כנגד חשבונית עבור עיצוב הפסל. עו"ד הדר ציינה כי לא יכלה לעמוד מנגד ולהעלים עין מהטענות הקשות שהעלה הקבלן ולכן בדקה את הנושא ובחנה מסמכים אותם המציא לידה הקבלן.

בחינה זו העלתה כי המסמכים עולים בקנה אחד עם טענות הקבלן ומצביעים על כך שהצעת המחיר שעמדה תחילה על סך 28,000 ₪ הוגדלה ל-38,000 ₪ כאשר מנגד שילם הקבלן לבתו של בן עזרא 8000 ₪ בתוספת מע"מ.

בערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה טען בן עזרא בין השאר, כי הפרסום הפוגעני נעשה בחוסר תום לב והוא נועד לגרום לו נזקים. מנגד טען בא כוחה של העירייה, עו"ד תום נוימן, כי ניתוח הדברים מוביל למסקנה כי צדק בית משפט השלום בקבעו שמתקיימת הגנת "אמת דיברתי". לדבריו, טענת העירייה היתה ועודנה, כי עלה חשד לכך שבן עזרא הוציא כספים שלא כדין וחשד זה הוביל אותה להגשת תלונה במשטרה.

עוד נטען, כי הואיל ואין חולק על כך שהעירייה לא היא שיזמה את הפרסום אלא נתבקשה ליתן תגובתה לפרסום אותו יזם בן עזרא, מאליה מתבקשת המסקנה כי היתה זו חובתה לומר את הדברים, וכי היחסים בינה לבין תושבי העיר עכו הטילו עליה חובה חוקית, מוסרית וחברתית לעשות אותו פרסום.

בפסק הדין כתב השופט טובי: "עמדתי לעיל על כך שהיחסים בין העירייה לבין הציבור אליו הופנה הפרסום הטילו עליה חובה מוסרית או חברתית לעשות אותו פרסום. מדובר בפרסום המתייחס לממצאים המצביעים על חשדות לכאורה להוצאת כספי ציבור בדרכים שאינן כשרות על ידי המערער. בנסיבות, ומשבאה פנייה אל העירייה להמציא תגובתה, שומה היה עליה להציג את עמדתה בפני הציבור".

שאר השופטים בהרכב תמר נאות פרי וסגן הנשיא יצחק כהן הצטרפו לפסק דינו של השופט טובי ודחו כאמור את הערעור.

קישור לפסק הדין
http://www.akkonet.info/psak-ben-ezraa.pdf
=====================
תגובת ישראל בן עזרא :

על הסף צריך שייאמר שהעלילה הנבזית הובאה ע"י היועצת המשפטית למשטרה והמשטרה סגרה התיק
במיידי – בטרם נפתח – כי החוקרים הבינו שאכן לא עשיתי דבר.
אך בבתי-משפט לא די להיות צודק!.... למרות שאני התובע ומאשים את העירייה, קבעו לי הוצאות משפט גבוהים.
הציעו לי לא ללכת נגד העירייה בבית-משפט בעכו, אך אני נתתי קרדיט למערכת המשפטית – וטעיתי!
השופט בולוס קבע בפסק-הדין - וחזר 3 פעמים על קביעתו - שאכן היה "לשון-הרע" ו"דיבה - חמורה" נגדי:
"מכל האמור, מקריאה זהירה של הפרסום, דומה כי מתבקשת מאליה המסקנה שפרסום זה נופל בגדר לשון הרע. שכן הפרסום המציג את התובע כמי שמעד בתפקידו ונהג שלא כדין בכספי הציבור, מהווה בעיניו של כל אדם רגיל וסביר לשון הרע." בזה שהיועצת המשפטית של העירייה האשימה אותי, כאילו מעלתי חלילה באמון ולקחתי כסף מהעירייה. זאת, למרות שידעה בוודאות שלא היה ולא נברא ושההפך הוא הנכון – שתמיד אני מוציא הון מכספי הפרטי לטובת העיר.
ואכן, למרות קביעה של השופט שמדובר ב"לשון-הרע" חייב אותי לשלם הוצאות בסך 5,000 ₪. הוא טען שלעירייה לא הייתה כוונה וזה היה בתום-לב.
זאת מסקנה הזויה ואיני מאמין שמישהו האמין בכך. שהרי, גורמים שליליים בעירייה, רודפים אותי בכל דרך. פוגעים בשמי, חיסלו את הפסל שעיצבתי בכיכר בצמוד לבי"ס קציני-ים וכעת תובעים להרוס את "המרפסת" במדרחוב – תוך שקרים עלובים, כאילו ולא היה היתר. כל זאת התחיל בזה שלא רציתי לאשר חשבונות מפוברקים ולשתף פעולה עם השחיתויות.
ניגשתי למחוזית, עם תיק שהיה אמור להיות מנצח.
כבר על הסף אמר לי השופט שזה לא נראה לו תקין שהוספתי 10,000 ₪ למחיר הפסל – דבר שלא היה ולא נברא, אפילו לפי מסמכי העירייה. הרי כבר נקבע שמדובר ב: "לשון-הרע ובדיבה-חמורה".
אני ועורך-דיני היינו בשוק מוחלט. ברור היה לחלוטין שהשופט בעצם פסק, בטרם המשפט שאני חס-ושלום נגעתי בכסף-ציבורי.
התרשמותי הייתה שהוא מכרו של השופט בעכו ושהוא רוצה לדחות העירעור, או שהוא לא התעמק בתיק והאשים אותי האשמת שווא מוחלטת.
על כך, אני ועורך-דיני ביקשנו שהשופט יוחלף, אך השופט סירב וסוף דבר שהוא פסק נגדי וקבע שעלי לשלם סך של 20,000 ₪ - שנראה לי כ"קנס-נקמה"!.... ברור שיוגש על כך עירעור.
בינתיים יצויין שהמערכת המשפטית, למרבה הדאגה, מאבדת את אמון הציבור. במערכת המשפטית לא מבינים שאמון וכבוד צריך לרכוש בעמל רב ולא ב"כיפוף-ידיים"
ובאשר לגורמים השליליים בעירייה. אני בטוח שיגיע יומם וגם הם ילכו בדרך 2 הבכירים שכבר הובלו באזיקים ואני בהחלט מתכוון להתפנות ולפעול בכיוון זה.
בכל מקרה אין הכוונה לראש-העיר.

Akkonet
akkonet@gmail.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה