הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
דעה : על דברי שלמה פדידה : "יהיה בעכו ראש עיר ערבי "
חבר מועצת העיר עכו, שלמה פדידה אמר לכתב ערוץ 7 , ערוץ מכובד ונפוץ בארץ : " בתוך שבע שנים, יהיה כאן ראש עיר ערבי " .
לדעתי שלמה פדידה שזכה בבחירות הליכוד בעכו השבוע במקום הראשון ולהערכתי יהיה מועמד לראשות העיר עכו , טועה אם הוא חושב שהאמירות של "הצילו את עכו " , יביאו יהודים לעיר הוא טועה בגדול והנבואות האלה של פדידה שתוך שבע שנים יהיה ראש עיר ערבי , מנותקות מהיסוד ומדוע ?
1 - בבחירות לכנסת האחרונות , תושבי עכו היהודים רבים הצביעו והביאו תוצאות מכבדות , לכן מפלגות הערביות בעכו , זכו רק ב 24 אחוזים ומפלגות היהודיות זכו ב 76 אחוזים , יותר מכמות התושבים היהודים שחיים בעכו , וזאת ההוכחה שהיהודים כן מצביעים באחוזים גבוהים ולא כפי שאומר פדידה לכתב ערוץ 7 .
2 - בבחירות לראשות העיר עכו :לנקרי קיבל כ 64 אחוז , עודה 12.8אחוז , נחמיה 12.3 אחוז , סיטבון 10.1 אחוז . אז הנה למרות שהמועמדים היהודים לקחו ביחד 25 אחוז מהקולות מהמועמד המוביל , המועמד לראשות העיר הערבי , עודה קיבל רק כ 13 אחזים . יש כ 30 אחוז ערבים בעכו ואם הצביעו לאחמד עודה רק 13 אחוז לראשות העיר , זה אומר שרוב הערבים בעכו לא רוצים ראש עיר ערבי בעכו . הם אנשים חכמים ומבינים את המצב וחושים חשבון מה כדאי לעכו ומה טוב לעכו .
3 - למועצת העיר האחרונה נבחרו 3 ערבים במקום 4 שהיו בקדנציה הקודמת , כי היהודים הגיעו והצביעו יותר ממה שאמר פדידה לערוץ 7 .
אני מציע לשלמה פדידה להיות זהיר בדבריו , במיוחד שנבחר בראש רשימת הליכוד בעכו . דברים לא מבוססים שרחוקים מהמציאות , יכולים רק להבריח יהודים מעכו ולעכו , כי מי מעוניין להגיע לעיר שהתחזיות אומרות שיהיה רע , שהיהודים בורחים שקשה להגיע לבית הכנסת , שהיהודים מודאגים והבקשה של פדידה מהמתנחלים להציל את עכו , לא תועיל לעיר וחבל שפוגעים בתדמית העיר בכלי התקשורת הארציים .
אני בטוח שתושבי עכו היהודים לא יאפשרו מצב שיהיה ראש עיר ערבי בעכו ויש גם תושבים ערבים רבים שחושבים כך לכן הם הצביעו בבחירות האחרונות לשמעון לנקרי לראשות העיר .
אני מציע לכל העכואים לומר את האמת שבשנים האחרונות , עכו היא יותר יהודית , יש ישיבת הסדר , יש בתי כנסת ולימודי תורה בשפע , העיר מתפתחת וטוב לגור בעכו , רק כך יגיעו יהודים נספים לעכו ולא אחרת . חשוב לציין אמת נוספת , שהיהודים והערבים משתפים פעולה וחיים בהבנה ובשלום בעכו , גם אם זה נוגד את התווית המקובלת בארץ .
הנה גם לי יש דעה , אז תקנו אותי אם אני טועה ! שבת שלום !קישור לדברי שלמה פדידה בקולו בערוץ 7 http://www.inn.co.il/News/News.aspx/232920