חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 26 אפריל 2026, 23:36

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דעה : על דברי שלמה פדידה : "יהיה בעכו ראש עיר ערבי "
הודעהפורסם: 03 פברואר 2012, 02:01 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

דעה : על דברי שלמה פדידה : "יהיה בעכו ראש עיר ערבי "

חבר מועצת העיר עכו, שלמה פדידה אמר לכתב ערוץ 7 , ערוץ מכובד ונפוץ בארץ : " בתוך שבע שנים, יהיה כאן ראש עיר ערבי " .

לדעתי שלמה פדידה שזכה בבחירות הליכוד בעכו השבוע במקום הראשון ולהערכתי יהיה מועמד לראשות העיר עכו , טועה אם הוא חושב שהאמירות של "הצילו את עכו " , יביאו יהודים לעיר הוא טועה בגדול והנבואות האלה של פדידה שתוך שבע שנים יהיה ראש עיר ערבי , מנותקות מהיסוד ומדוע ?

1 - בבחירות לכנסת האחרונות , תושבי עכו היהודים רבים הצביעו והביאו תוצאות מכבדות , לכן מפלגות הערביות בעכו , זכו רק ב 24 אחוזים ומפלגות היהודיות זכו ב 76 אחוזים , יותר מכמות התושבים היהודים שחיים בעכו , וזאת ההוכחה שהיהודים כן מצביעים באחוזים גבוהים ולא כפי שאומר פדידה לכתב ערוץ 7 .

2 - בבחירות לראשות העיר עכו :לנקרי קיבל כ 64 אחוז , עודה 12.8אחוז , נחמיה 12.3 אחוז , סיטבון 10.1 אחוז . אז הנה למרות שהמועמדים היהודים לקחו ביחד 25 אחוז מהקולות מהמועמד המוביל , המועמד לראשות העיר הערבי , עודה קיבל רק כ 13 אחזים .
יש כ 30 אחוז ערבים בעכו ואם הצביעו לאחמד עודה רק 13 אחוז לראשות העיר , זה אומר שרוב הערבים בעכו לא רוצים ראש עיר ערבי בעכו . הם אנשים חכמים ומבינים את המצב וחושים חשבון מה כדאי לעכו ומה טוב לעכו .

3 - למועצת העיר האחרונה נבחרו 3 ערבים במקום 4 שהיו בקדנציה הקודמת , כי היהודים הגיעו והצביעו יותר ממה שאמר פדידה לערוץ 7 .

אני מציע לשלמה פדידה להיות זהיר בדבריו , במיוחד שנבחר בראש רשימת הליכוד בעכו . דברים לא מבוססים שרחוקים מהמציאות , יכולים רק להבריח יהודים מעכו ולעכו , כי מי מעוניין להגיע לעיר שהתחזיות אומרות שיהיה רע , שהיהודים בורחים שקשה להגיע לבית הכנסת , שהיהודים מודאגים והבקשה של פדידה מהמתנחלים להציל את עכו , לא תועיל לעיר וחבל שפוגעים בתדמית העיר בכלי התקשורת הארציים .

אני בטוח שתושבי עכו היהודים לא יאפשרו מצב שיהיה ראש עיר ערבי בעכו ויש גם תושבים ערבים רבים שחושבים כך לכן הם הצביעו בבחירות האחרונות לשמעון לנקרי לראשות העיר .

אני מציע לכל העכואים לומר את האמת שבשנים האחרונות , עכו היא יותר יהודית , יש ישיבת הסדר , יש בתי כנסת ולימודי תורה בשפע , העיר מתפתחת וטוב לגור בעכו , רק כך יגיעו יהודים נספים לעכו ולא אחרת .
חשוב לציין אמת נוספת , שהיהודים והערבים משתפים פעולה וחיים בהבנה ובשלום בעכו , גם אם זה נוגד את התווית המקובלת בארץ .

הנה גם לי יש דעה , אז תקנו אותי אם אני טועה ! שבת שלום !

קישור לדברי שלמה פדידה בקולו בערוץ 7

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/232920

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: דעה : על דברי שלמה פדידה : "יהיה בעכו ראש עיר ערבי "
הודעהפורסם: 03 פברואר 2012, 15:02 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אלברט,
כמה הערות והארות קטנות:
- חברי הליכוד לא בחרו את רשימתם ועדיין לא החלנו בהכנות לבחירות המקומיות למועצת העיר ולראשות העיר יש עוד זמן וכאשר נצטרך נכריע בנושא.

- חברי הליכוד בחרו את נציגיהם למועצת הסניף ולועידת הליכוד ואכן הישגיו של שלמה פדידה ראויים להערכה ולברכה בבחירות אילו.
- בכלל, שלמה פדידה הוא חבר מועצה חרוץ, פעיל ויכול להוות דוגמא לפעילות ולמסירות לתושבי העיר בייצוג התושבים בדרכו ובאמונתו.
-מאז 2003 אני בודק מידי שנה את נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אודות השינויים הדמוגרפיים בעיר. נתונים אילו נותנים יסוד להערכתו של פדידה כי בעתיד, יתכן כי יבחר ראש עיר ערבי בעכו.

ראוי כי חבר מעוצת העיר היחיד שפתח כאן חשבון משתמש והחל לכתוב באתר יקבל ברכות ולא יותקף בצורה כזו. בעיקר לאור הישגיו האחרונים,
לדעתי נכון כי באתר עכו נט תהיה במה פתוחה ומעבר לכך לנציג מועצת העיר שמעוניין להסביר את פועליו לשמור על קשר עם הציבור ושוב מדובר בנציג שהוכיח שיש לו אהדה ציבורית רחבה.

שבת שלום,

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 פברואר 2012, 15:46 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ערן
שלמה פדידה הוא חבר מועצה לגיטימי ואני מעריך אותו בשל נחישותו בצדקת דרכו , וזה שהוא כותב כאן בעכונט זה בהחלט מבורך
גם אם דעת חלק מהחברים שונה לדעתו , ואני אחד מהם כמו חברי אלברט חושבים אחרת לגמרי ואני טוען שלא בונים תדמית של עיר על ידי הפחדות ,
ובטח אנו לא צריכים תגבורת " מנוער הגבעות וחבר מרעיהם " כפי שאמר שלמה פדידה בראיון בערוץ 7, לא לכאלה פיללנו בעכו.
יפה מצדך שאתה בודק את נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה , ומה נראה לך שאלברט המציא את הנתונים שהוא הביא כאן?????????
יש עובדות ואיתם קשה להתווכח , נכון המצב לא תמיד קל ויש המון מה לשפר אבל בואו תראו את חצי הכוס המלאה ,תסתכלו על הפרויקטים האדירים שנבנו בעכו בשנים האחרונות ,
תסתכלו על מאות המשפחות שהגיעו לעכו , תסתכלו על עליית ערך הדירות בעכו , תסתכלו על המחסור בדירות לקניה והשכרה בעכו ,
האם זה לא אומר דרשני ?
ראש עיר ערבי לא יהיה בעכו מהרבה סיבות והם :
1. עכו למרות מה שחושבים יהודית עם רוב מוצק של למעלה משני שליש מכלל התושבים
2. ערביי עכו רובם חכמים ולא רוצים ראש ערבי כי הם יודעים בדיוק מה יהיו התוצאות לכך , ייבוש העיר מתקציבים ממשלתיים
3. ערביי עכו נבונים מספיק לראות את הערים והכפרים סביבם בניהול ראשי רשויות ערבים |(תוהו ואבוהו , דברים לא תקינים ומה לא )
4. העיר עכו מתחזקת בציבור יהודי חלקם מסורתיים דתיים חלקם אנשי צבא אוכלוסיה איכותית והם אלה שיתנו את הטון בעתיד הקרוב.

גם במסגרת בחירות ורצון להיבחר לא צריך להוציא את דיבת העיר רעה .

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 פברואר 2012, 16:32 
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות

אני דווקא בדעה של פדידה בלי שום קשר לראש עיר ערבי עכו בכלל תהיה ערבית!
העיר העתיקה ומרכז העיר כבר ערבי !גנים במרכז העיר כבר ערבים!! יש כבר מסגד! במרכז העיר שיכון 3 גם הוא מעורב! צפון העיר להוציא את הכרם גם מעורב מה שנשאר זה בן גוריון יהודי אבן שושן אברהם דנינו ורמח"ל גם זה יגמר כי כולם יברחו לנהריה כי אי אפשר לאכלס את כל עכו שם.לכל האופטימים תתעוררו!
או שתעשו מעשה ובואו לגור במרכז העיר ואז אני משנה את כל דבריי

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 03 פברואר 2012, 19:04 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

האם אפשר לעלול נתונים על כך, כמה סך הכול תושים ערבים השתתפו בחירות לרשות העיר וכמה מהם נתנו קולות למפלגות ערביות. כך נידע, כמה ערבים נתנו קולות למפלגות היהודיות. זאת אומרת,באיזה מידה תושבים ערבים מעוניינים בראש העיר היהודי הנבחר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 04 פברואר 2012, 16:52 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שבת שלום ,

ראשית דבר נוסף , בכתבה של ערוץ 7 , נתנו כותרת : "זעם בעכו-המואזין יכריז על תפילות במרכז העיר "

והעובדות הן שבמסגד במרכז העיר עכו , לא יהיו הכרזות של המואזין ולא יהיו רמקולים בכלל .
זה רק למען הדיוק , כי יש להבהיר שאני כמו כל רוב היהודים מתנגדים למקום התפילה החדש במרכז העיר עכו , אך אין צורך להוסיף הפחדות בנוסף למה שיש ולמה שמפריע ליהודים במרכז העיר ,זה לא מועילות לעכו שלנו .

ערן , בהתייחסות להערות שלך ,
נכון שחברי הליכוד לא בחרו את רשימתם לבחירות העירוניות , אך לאור בחירתו של פדידה בראש הרשימה בליכוד וברכות על כך , ההשערה שלי היא , שלמה פדידה יהיה מועמד לראשות העיר מטעם הליכוד , אלה אם פדידה ישמע לקולות המקורבים אליו ויעזוב בכלל את הפוליטיקה הלא קלה .

הדיון , הוא על "ראש עיר ערבי בעכו " הדיון הוא לא אישי ואין לי דבר נגד שלמה פדידה , שמקבל במה בעכנט בכל השידורים ממועצת העיר , לא היה אף פעם חבר מועצת העיר שקיבל במה גדולה כמו פדידה , כי הוא עושה את תפקידו כאופוזיציה וזה מהות הדמוקרטיה , אם אוהדים או לא אוהבים את זה !
פדידה חופשי לכתוב בעכונט כמו בעבר , למרות שקיבלתי מכתב התראה לפני משפט על תביעת לשון הרע בעניין כתיבתו של פדידה בעכונט במכתב המפורסם : " אני מאשים " .

יש כאן דיון לגופו של עניין ואני הוספתי נתונים ברורים מדוע לא יהיה "ראש עיר ערבי בעכו "כפי שפדידה מפיץ בכל הארץ ויש חיזוק של יוסי גרינברג למה שכתבתי !

אז תקנו אותי אם אני טועה !

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 04 פברואר 2012, 21:59 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

באשר לבמה שניתנת לשלמה פדידה בעכונט .
הבמה פתוחה לכולם ואין חסימות לאיש .
אף אחד לא מונע ממשיהו שהינו חבר מועצה או אפילו מראש העיר לעלות על במת עכונט.
לצערי שלמה הוא הבודד והצער שלי נובע מאי כניסתם של שאר חברי המועצה .
שלמה השכיל לעשות וכך הוא על הבמה .

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 04 פברואר 2012, 22:27 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

לאלברט ולצופי עכו נט שבוע טוב,

טרם התייחסותי לתוכן הראיון שהשמעתי לערוץ 7, להלן הערותיי לנתונים אשר הוצגו לקוראים:

1. לא ציינתם שפתחתי את הראיון במילים "אנחנו חיים בעכו בדו קיום ויש סטאטוס קוו שנשמר בעכו, אני מכבד את דתם ואמונתם של הערבים". בנוסף הדגשתי כי אין בעיה אפילו במגורים בבניין משותף של ערבים ויהודים החיים יחדיו בשלום. להציג אותי כקיצוני זה נורא קל וזה לגרום לעוול במיוחד כאשר אני בעד 2 מדינות ל- 2 עמים ורוצה שנחיה בשלום עם שכנינו. יחד עם זאת, איני צריך להתנצל על כך שאני יהודי במדינה שלי ועל דעותיי.

2. לגבי ההתפלגות המדוייקת של אחוזי האוכלוסייה הערבית בעכו המצב הוא 27% ולא 30% כפי שציינת. הירידה במספרם של חברי מועצת העיר הערבים בקדנציה הנוכחית לעומת הקדנציה הקודמת היא מאחר וערביי עכו רצו הפעם לבחירות ב-5 רשימות שמתוכם 2 מפלגות לא עברו את אחוז החסימה דבר שגרם לאיבוד אלפי קולות של המגזר הערבי שירדו לטימיון.

3. אכן, המועמד הערבי לראשות העיר קיבל 13% מתוך 27% בעלי זכות הצבעה ערבים אבל זאת מאחר והתנועה הערבית המזוהה עם התנועה האיסלמית בעכו שהיא התנועה הערבית החזקה בעכו, חתמה טרם הבחירות על בחירה בשמעון לנקרי בתמורה לכיסא וסגנות ראש העיר.

5. בטוח אני שאם הם היו רואים מועמד ערבי בעל סיכויים להיבחר לראשות העיר הם היו תומכים בו ובגדול וזו לכאורה תמימות לחשוב אחרת [זכור כי הפלג הצפוני הקיצוני בתנועה האיסלמית, לא מחרים בחירות מוניציפליות הרי מנהיגם השח' ראד סלאח היה ראש עיריית אום אל פאחם].

ולעצם הראיון ובכדיי שדבריי לא יוצאו מהקשרם:

1. אני שומע יום יום מתושבי עכו וותיקים על נטישת יהודים מהעיר. כל אחד מספר לי באיזה רחוב הוא עומד לגור בנהריה ומתי הוא אמור לעזוב. לי זה כואב מעומק הלב ואיני אומר זאת סתם כדי להפחיד אף אחד כפי שטענתם אלא כי זה אכן חורה לי בתור תושב עכו וותיק שלא מוכן לעזוב את עכו בשום מצב.

2. אני גאה ביהדותי וברצוני האמיתי לשמור על עכו כעיר בעלת רוב יהודי מוחלט המכבד באופן מלא את זכויותיו של המיעוט הערבי תוך שאיפה לחיים משותפים עם שמירה על הסטאטוס קוו שעד היום נשמר בקפידה ולאחרונה החל להיסדק.

3. בקריאתי לנוער הגבעות הממומנים על ידי קיצוניים ולמתיישבים בישובים הלא חוקיים באיו"ש להגיע לעכו, התכוונתי שהתעקשותם להתיישב במאחזים בטענה של שמירה על ארץ ישראל השלמה אינה נכונה לפי דעתי מכיוון שישנם ערים כמו העיר עכו אשר ננטשת על ידי אלפי יהודים ועליהם לבוא ולאכלס אותה ביהודים וזו נקראת ציונות לשמה. אני קורא לכל יהודי ציוני באשר הוא שמדינת ישראל וארץ ישראל חשובה לו כמדינת העם היהודי שיבוא להתיישב בעכו ולא יבזבז את אמונתו על חיזוק גבעות נטושות איי שם באיו"ש.

4. אינני כועס על ראש הוואקף בעכו, חבר המועצה סאלים נאג'מי, ולא על חבר המועצה אחמד עודה שעושים את עבודתם נאמנה לציבור אשר בחר בהם. אני כועס על חברי המועצה היהודים שכל פעילותם בעירייה מסתכמת בזירוז הליכים ובפרוטקציה לתושבים במחלקת הגבייה ובמחלקות שונות בעירייה כאשר במילא התושבים זכאים לשירותים אלה בתור תושבי עכו, אני כועס על כך שהם טומנים את ראשם בחול תמורת תקציבים למוסדותיהם ומשכורות למקורביהם. עובדה שבישיבת חלוקת התקציב האחרונה שהתקיימה בעירייה, חצי מהם נאלצו לצאת מההצבעה מפאת ניגוד עניינים.

בכבוד רב,
שלמה פדידה,
חבר מועצת העיר עכו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 04 פברואר 2012, 23:36 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שבוע טוב ידידי שלמה פדידה
מברוק על מיקומך לאחר הבחירות לליכוד סניף עכו.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 05 פברואר 2012, 09:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

שלמה פדידה מכובדי !
קודם כל ברכות על בחירתך בראש הרשימה בסניף הליכוד בעכו.
חלק גדול מדבריך מקובלים עלי ובטוחני שגם על שאר החברים , אולם עצם הצגת הדברים
בצורה שהוצגה בראיון לא תורמת דבר לקידומה של עכו גם אם כוונותיך טובות
ובטוחני שהם כאלה .
לא בונים תדמית של עיר ע"י הפחדה !
התוצאה הישירה לכך היא שתושבים מבחוץ שחושבים לבנות את עתידם בעכו (וחלק גדול מהם הם מציבור הקוראים והמאזינם של ערוץ 7 )
יחשבו פעמיים האם להגיע לעכו לאור דברי חבר מועצה בכיר שאינו עוד אזרח מן השורה אלא נבחר ציבור .
אתה חייב להבין שמתוקף תפקידך אסור לך לפעול רק אמוציונלית אתה חייב בראינות במיוחד לחשוב בצורה שכלתנית
כאשר צריך לחזות מראש את התוצאות של דבריך .
תדמית של עיר בונים עם מסרים חיוביים הקיימים מסביבך , רק סובב ראשך והבט בהם , הושט ידך וגע בם.
יש קשיים זה ידוע לכולנו ואיש אינו טומן ראשו בחול , אולם המסר חייב להיות חיובי .
למרות שתחשוב אחרת ראש העיר הנוכחי ויחד עם צוותו בנו תדמית חדשה לגמרי לעיר , תדמית חיובית של אופטימיות
שמחלחלת בקרב התושבים מפנים והן מחוצה לה .
אני משוחח עם עכואים לשעבר הן מהארץ והן מחו"ל ולפתע גל געגועים לעכו מציף אותם , כי הם אומרים
שפתאום יש תקוה , דברים נראים אחרת , העיר שינתה פניה לחיוב בכל הקטעים הפיזיים החברתיים ומה לא .
למה לא לנסות לראות את "חצי הכוס המלאה " ? ומשם להתחיל את הראיון שלך , ותראה שהוא יראה שונה לגמרי
מלא תקווה ואופטימיות שאפשר לעשות דברים טוב יותר .
תזכור , תדמית של עיר בונים במשך שנים ארוכות !
הרס תדמית של עיר , בדקות !
לא חבל ? למה ?
ותאמין לי שאיני איש הזוי שחיי בחלומות ורודים , אני האיש הכי ריאלי בעולם , וגם אם אני רואה חלק מהדברים שאתה כותב
"עין בעין " איתך ,אני בוחר להציגם בצורה אחרת , חיובית , בצורה שתשרת את המטרה המשותפת שלי ושלך ,
להאדיר את שמה של עכו ולדאוג להגעת תושבים יהודים נוספים שיעזרו לשמור על ציביונה היהודי של עכו.
חומר מחשב לך לעתיד !
המשך יום נפלא

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה